PRVI FEBRUARSKI DAN NAJTOPLIJI OVE SEDMICE Spremite se za zahlađenje i povremene padavine. Evo kako će biti narednih dana

08:38

01.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prvi februarski dan biće najtopliji dana ove sedmice a zatim nas očekuje svežije vreme uz povremene padavine, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru slab sneg očekuje se i u nižim predelima Srbije. Sredinom dana u većini krajeva biće sunčano, a posle podne i uveče ponovo stižu padavine.

Temperatura do -3 stepena, a najviša dnevna do 12 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu će ujutru u rubnim delovima grada provejavati sneg. Zatim će biti sunčano, a posle podne se očekuje kiša. Temperatura do 10 stepeni.

Prvog dana februara će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 12 stepeni, najavio je Republički hidrometeorolopki zavod.

Tokom dana biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u drugom delu dana mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa kratkotrajnim snegom.

Zatim do kraja prve dekade februara umereno do potpuno oblačno i hladnije, povremeno uglavnom sa slabim padavinama, osim u subotu, 04. februara, kada se očekuje veća količina padavina uz umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni vetar i to u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Sneg se mestimično očekuje tokom noći i u jutarnjim satima, dok će tokom dana u nižim predelima padati uglavnom kiša ili susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg, a za vikend, 04. i 05. februara, sneg se očekuje i u nižim predelima južne Srbije.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu 01. februar

Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod pojedinih hronično obolelih osoba. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolja i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Maksimalna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

(Panlčevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.