MINISTARKA KISIĆ POSETILA VRTIĆ U DOLOVU: Cilj nam je da nas ima što više i da se Srbijom šire dečji osmesi FOTO i VIDEO

13:08

26.01.2023

Podeli vest:

Miroslava Cvejin-Galešev

Vrtić pri Osnovnoj školi „Aksentije Maksimović” u Dolovu, uoči obeležavanja školske slave Svetog Save, lepim povodom, posetila je ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić.

Dolovački mališani uživali su u njenom društvu.

Miroslava Cvejin-Galešev

Najpre su se upoznali, a potom su zajedno crtali.

Miroslava Cvejin-Galešev

Neki su joj poklonili i crtež, a neki svoju kretaivnost izrazili crtajući na njenoj ruci.

Miroslava Cvejin-Galešev

Mališani su sa ministarkom razmenuli i zagrljaje.

Miroslava Cvejin-Galešev

Uživanje je bilo obostrano.

Miroslava Cvejin-Galešev

Veoma sam srećna što smo danas ovde u vrtiću u Dolovu. Najveća je sreća čuti dečji smeh. Deca su naša budućnost i sve što radimo radimo zbog njih. Ovde sam provela prelepe trenutke i mogu da se pohvalim da sam dobila divne poklone, crteže i to su zaista najdragoceniji pokloni, dečjih ruku delo. Bilo je mnogo osmeha, poljubaca, ruke su mi iscrtane srcima. Deca su nešto najvrednije i najlepše što imamo i upravo u druženju sa njima možemo da otkrijemo koje su najbolje i najlepše ljudske vrednosti, rekla je ministarka Darija Kisić, koja je ovom prilikom mališanima podelila paketiće.

Miroslava Cvejin-Galešev

Ministarku su dočekale Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva i Jasmina Stanković, v.d. direktora ove škole.

Miroslava Cvejin-Galešev

Dragana Kuprešanin zamenica gradonačelnika Pančeva, podsetila je da je uređenje dela Osnovne Škole „Aksentije Maksimović” u kojem se danas nalazi vrtić, završeno pre manje od godinu dana i da je na taj način 50 mališana dobilo je mogućnost da vrtić pohađa u svom svom mestu.

Za adaptaciju je iz budžeta grada Pančeva prošle godine je izdvojeno više od 5 miliona dinara, a blizu 2 miliona dinara za nabavku sitnog inventara i opreme. Za delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja u osnovnim školama u naseljenim mestima Grad učestvuje sa više od 70 miliona dinara, a za funkcionisanje Predškolske ustanove „Dečja
radost“ iz budžeta grada Pančeva izdvaja se skoro 650 miliona dinara godišnje, navela je Kuprešanin.

Podsetila je i da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za vrtić u Banatskom Novom Selu i istakla da je cilj Gradske uprave da svako dete na teritoriji grada Pančeva ima mogućnost da se upiše u vrtić i da liste čekanja budu ukinute.

Miroslava Cvejin-Galešev

Otvaranje ovog objekta mnogo znači roditeljima zbog posla, ali i zbog socijalizacije dece. Videli ste i sami da su deca vrlo srećna u ovom prostoru. Pored dece iz Dolova imamo i dece iz susednog Mramorka. Na listi čekanja imamo još dece 7 i nadamo se da ćemo  u budućnosti imati mogućnosti da proširimo kapacitete. Imamo i 16 predškolaca, rekla je Jasmina Stanković, v.d. direktora ove škole.

Miroslava Cvejin-Galešev

Otvaranjem vrtića u Dolovu mališanima je omogućeno da se druže sa svojim vršnjacima. Mnogo su naučili jedni od drugih, druže se, igraju. Mogli ste da se uverite da su zaista presrećni. Obeležili smo i Novu godinu, bio nam je i Deda Mraz. Obeležavamo i školsku slavu Svetog Savu, rekla je Kristina Nikolić, glavni vaspitač u vrtiću.

 

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviće da sprovodi aktivnosti za podršku roditeljima i roditeljstvu, rekla je ministarka Darija Kisić.

Osim mera za pronatalitetnu politiku koje je država osnažila tu će biti i čitav niz aktivnosti usmerenih ka povećanju kapaciteta prostorija u kojima borave deca. Uskoro će početi i projekat „Porodični kutak”, u saradnji sa lokalnim samoupravama, nevladinim organizacijama, a sve sa ciljem da bude sve više prostora i igrališta gde će deca sa svojim roditeljima, bakama i dekama provoditi kvalitetno vreme.

Podsetila je i da je od ove godine povećan roditeljski dodatak nakon rođenja prvog deteta i da sada iznosi nešto više od 345.000 dinara, a da su povećani i drugi dodaci nakon rađanja svakog narednog deteta.

Miroslava Cvejin-Galešev

Pohvalila je rad Gradske uprave i dosadašnju saradnju sa državnim organima, istakavši da pored davanja države Grad Pančevo izdvaja dodatna finansijska sredstva kako nakon rođenja prvog deteta, tako i nakon višestrukih porođaja, a daje i finansijsku podršku nezaposlenim majkama.

Svi imamo isti cilj, a to je da nas bude što više i da se našom Srbijom šire dečji osmesi, istakla je ministarka Darija Kisić.

(Pančevac/ Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.