SASLUŠALI SMO POTREBE NAŠIH HEROJA: Predstavnice Kancelarije za KiM obišle ranjene dečake u Štrpcu

17:26

25.01.2023

Podeli vest:

Kancelarija za KiM

Zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić posetile su Štrpce i obišle Stefana i Miloša Stojanovića, koji su za Badnji dan pogođeni iz vatrenog oružja u Gotovuši kod Štrpca.

Dušica Nikolić i Milena Parlić su sa povređenim mladićima – Stefanom i Milošem i njihovim porodicama, zajedno sa Daliborom Jevtićem, razgovarale o pomoći Kancelarije za KiM i prenele im da će, u okviru svojih mogućnosti, Kancelarija rešiti one probleme koje su izneli kao najurgentnije.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne pri nabavci građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodne stolarije, dok je sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovarala o ekonomskoj pomoći.

„Važno nam je da smo saslušali potrebe naših heroja i da ćemo im kao Kancelarija pomoći. To je poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije i da ćemo uraditi sve što možemo“, poručila Nikolićeva.

Kancelarija za KiM

Poručila je da će Kancelarije za KiM naći način da pomogne i njima i Štrpčanima.

„Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli. Kancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima i ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rešavamo sve“, istakla je Nikolićeva.

U nastavku posete, Nikolićeva i Parlićeva obišle su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, uz ostalu pomoć koja treba da stigne.

Prethodno, Parlićeva i Nikolićeva podelile su mališanima u Predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ svetosavske paketiće i prigodne poklone i družile se s najmlađima.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.