OŽIVELI SNOVI STIŽU IZ ATELJEA LJILJANE RIVIĆ: Mozaici 23 autora u Narodnom muzeju Pančevo od 26. januara

15:36

24.01.2023

Podeli vest:

Promo Narodni muzej Pančevo

Izložba mozaika od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, nastalih u ateljeu Ljiljane Rivić, Pančevcima će biti predstavljena u Narodnom muzeju.

Izložba predstavlja radove dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih par godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Svečano otvaranje ove grupne izložbe najavljeno je za četvrtak, 26. januar, u 19 sati.

Ova ostvarenja, na kojima su predstavljeni sakralni, kao i profani motivi, prethodno su predstavljena javnosti u galeriji Singidunum u Beogradu i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu.

Mozaici Ljiljane Rivić mogu se videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore.

U Kripti Hrama Svetog Save sa svojom ekipom mozaičara uradila je prvih sto kvadrata mozaika. Pored sakralnih mozaika, izražava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Ljiljane Rivić rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005. godine na zidnom slikarstvu. U klasi profesora Mihailovića, na istom fakultetu, 7 godina kasnije završila je i master studije.  Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.