PETAR PETKOVIĆ OBIŠAO MILJANA D. KOJEG SU RANILI PRIPADNICI ROSU: Ovaj napad je mnogo više od provokacije! Biće prebačen na VMA

12:08

24.01.2023

Podeli vest:

Kancelarija za KiM

Direktor Opšte bolnice Kraljevo dr Zoran Mrvić rekao je da je ranjeni Miljan Delević stabilnog zdravstvenog stanja i da će biti transportovan na dalje lečenje u Beograd na VMA, na lični zahtev.

Delevića je obišao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković navodeći da je napad ROSU mnogo više od provokacije.

Miljan Delević koji je juče ranjen na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić od strane pripadnika ROSU biće prebačen iz Kraljeva za Beograd, gde će se, na lični zahtev, lečiti na Vojnomedicinskoj akademiji, javlja RTS.

Direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić rekao je da je Delević stabilnih vitalnih funkcija i da je rana koju je zadobio obrađena kako treba.

„Transport za VMA je po ličnoj želji pacijenta i mi ćemo to sprovesti narednih dva-tri sata, nema znakova za ugroženost i zdravlje samog pacijenta, nadamo se brzom oporavku“, naveo je dr Mrvić.

Ranjenog Delevića danas je obišao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i preneo mu pozdrave predsednika Vučića. Naveo je da je Delević ranjen samo zato što je Srbin.

„Kada pogledate auto, videćete da je izrešetan sa zadnje strane, da je kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da ubije Miljana i Dušana, to mi je sada i Miljan potvrdio, na kraju krajeva, tu su bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija. Zašto Svečlja ne pokaže kamere, nego nastavlja sa propagandom želeći da prikriva istinu, da ROSU svaki dan maltretira srpski narod“, upitao je Petković.

Istakao je da je to mnogo više od provokacije i da je metak mogao da bude koban po njegov život, zbog čega je i hitno prebačen u Kraljevo.

„Na Bistričkom mostu i svuda gde su postavili punktove, ROSU policija svakodnevno zaustavlja i maltretira narod, drže ih po nekoliko sati, skidaju do gole kože, da bi predstavili kako Kurti ima moć na severu i da oni vladaju na severu“, naveo je Petković ističući da duge cevi nemaju šta tu da traže.

Međunarodna zajednica, dodaje, mora da reaguje i zaustavi zlo iz Prištine, jer to je jedini način da se sačuvaju mir i životi naših ljudi.

(Pančevac/Kurir)

PETKOVIĆ: Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana postoje NADZORNE KAMERE, Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o napadu na Srbe

MILJAN D. TEŠKO RANJEN U OTVORENOJ VATRI ROSU Na magistralnom putu KM-Leposavić auto mu je izrešetan! Suvozač prošao bez povreda!

SUPRUGA RANJENOG DELEVIĆA: Zabrinuta sam za njega, sutra će biti prebačen u Kragujevac ili Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.