MIROSLAV SEDAM GODINA RADIO U ŠVAJCARSKOJ I ONDA SE VRATIO: U Bačkom Petrovom Selu sada gradi etno selo, a evo i zbog čega

10:14

23.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT/Agromedia

Miroslav Kolarski proveo je sedam godina na privremenom radu u Švajcarskoj. Prikupljao je razne informacije gde god je putovao i odlučio da u svom selu započne da se bavi etno turizmom. Planira da se fokusira na stare recepte i čardu želi da sagradi u starom etno stilu.

-Vratio sam se prošle godine u novembru. Renovirao bih kuću i bavio se etno turizmom, prvenstveno zbog mladih. Mladi nemaju gde da izađu. Trenutno imamo samo jedan kafić i jedan restora, ali zbog mesta i lokacije na samom ulazu u selu milim da mogu nešto da doprinesem i napravim etno selo,a posle da proširim i za ribolovce, za decu. Fokusirao bi se na stare recepte, staro vojvođanski, bački stil“, rekao je Kolarski za Agromediju.

Selo je multietničko pa bi i ponuda bila takva, da zadovolji svačiji ukus. Nadomak sela protiče reka Tisa što predstavlja veliki potencijal, od nedavno se odrzavaju dani sela sto bi mogla da bude solidna osnova za okupljanje turista.

Miroslav se raspitao o eventualnim subvencijama kod pokrajinskog sekretarijata i na republičkom nivou, a kako kaže i Mađarska država ulaže novac u sektor turizma u našoj zemlji. Na ovaj način bi mogao da započne i proizvodnju kokošaka, prasadi, jaja, povrća i svega što bi mogao da ponudi u svom restoranu.

Dosta mu je pomogao i boravak u Švajcarskoj jer je tamo video kako se oni odnose prema svojim nacionalnim vrednostima.

(Pančevac/Agromedia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.