OBLAČNO SA KIŠOM U Vojvodini vetrovito, naročito u Južnom Banatu. Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

08:23

23.01.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Vreme u Srbiji danas malo toplije. Biće oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Duvaće košava. Jutarnja temperatura od 1 do 5, najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Vojvodini oblačno uz pojačan istočni i jugoistočni vetar, naročito jak u južnom Banatu.

Printscreen/RHMZ

Ujutru i pre podne na jugozapadu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Više padavina se očekuje na jugozapadu i jugu sa količinom od 15 do 30 mm za 24 sata.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i u košavskom području i jak, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 1 do 5 , a najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Beogradu oblačno, popodne kiša, temperatura do 5 stepeni.

Printscreen/RHMZ

RHMZ upozorio na jake padavine na području Južne i Jugozapadne Srbije. Na snazi i upozorenje za izlivanje reka. Na Savi kod hidrometeorološke stanice Šabac vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje. Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod hidrometeorološke stanice Jaša Tomić vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod hidrometeorološke stanice Kusić vodostaj će biti u porastu tokom 23./24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava.

utorak oblačno, u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom, na planinama sa snegom.

Vetar slab i umeren, na severu i istoku jak, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 4, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.

sredu ujutru magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno do potpuno oblačno u većini krajeva suvo, samo u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 2, najviša od 3 do 6 stepeni.

četvrtak ujutru magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno do potpuno oblačno u većini krajeva suvo, samo u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 5 stepeni.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 23. januar

Nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Osetljive osobe mogu očekivati meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i poremećaja sna. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.