FUDBALSKI TURNIR U SARAJEVU FORTUNA NEĆE PAMTITI PO INCIDENTIMA VEĆ PO MEDALJAMA Dečaci iz Pančeva osvojili treće mesto na takmičenju!

11:07

22.01.2023

Podeli vest:

privatna arhiva

Međunarodni dečiji fudbalski turnir u Sarajevu dečaci iz fudbalskog kluba „Fortuna” iz našeg grada i njihovi treneri neće pamtiti po incidentima, već po osvojenim medaljama i peharu za osvojeno treće mesto.

U izuzetno jakoj konkurenciji od 70 ekipa dečaka do 12 godina mali Pančevci još jednom su dokazali da igraju lep fudbal koji donosi i dobre rezultate.

– Najviše mi se sviđa druženje kad odemo na neki turnir, jer se najpre družimo pošto smo još mali. Voleo bih da još osvajamo ovako dobre turnire poput ovog u Sarajevu. Na žalost ispali smo u polufinalu posle penala i to je sreća – kaže Boris Toploha.

Njegov drugar Luka Latifić ističe da su svi veoma vredni i da zato i ne čudi što su tako dobri:

-Nije mi teško da dolazim na treninge, na sve stižem, a treniramo tri puta nedeljno. Lepo mi je jer se svi trudimo na treninzima i dajemo sve od sebe da bi bili što bolji.

Matija Balčaković je poslednja prepreka protivničkim igračima na golu  „Fortune”:

– Prvo sam bio igrač, a onda mi se svidelo da se bacam i tako sam postao golman. Ovo nam je do sad najveći uspeh i jako sam srećan zbog osvojene medalje na međunarodnom turniru – ističe Matija.

privatna arhiva

Fudbalski klub „Fortuna”godinama već učestvuje na turniru u Sarajevu i kako kaže Goran Bujaković trener golmana uvek su bili lepo dočekani, a i sad deca nisu imala nikakvih problema.

–   Ubacili smo decu u autobus i krenuli smo na našu utakmicu kad se desio incident na ulici. Pitali su oni šta se dešava, mislili su da je vatromet. Rekli smo im da je neka žurka i deca to brzo zaborave. Učimo ih da poštuju protivnika i da uvek pruže ruku posle pobede ili poraza i to je suština ove priče- rekao je Bujaković.

U klubu sa decom radi 7 školovanih trenera i ovde ništa ne prepuštaju slučaju,a jedan od osnivača kluba koji ove godina obeležava 10 godina postojanja je Goran Amanović:

–  Ono što je najvažnije je da ih naučimo pravim vrednostima i šta sport donosi, da kad izađu na teren da budu bez ikakvog pritska i da se igraju fudbala i da budu srećni i zadovoljni-kaže trener Amanović.

Sudeći po trenutnoj atmosferi Fortuna je jedna velika složna porodica od 200 članova kojoj je riznica sa trofejima sve bogatija, iako joj rezultati na takmičenjima nisu na prvom mestu.

(Pančevac/G.J.)

STRAŠNO: DECA SKANDIRALA UBIJ SRBINA! Napadu huligana u Sarajevu prethodilo skandalozno ponašanje dečaka na turniru! VIDEO

STRAVIČAN NAPAD NA SRPSKU DECU I RODITELJE U SARAJEVU Na fudbalskom turniru grupa huligana naoružana upala u hotel gde su odseli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.