NE ZNAM KAKO DA SE SUPROTSTAVIM ĐOKOVIĆU Naredni Novakov protivnik Kuako: Uzbuđen sam što ću igrati protiv njega, to je ostvarenje sna!

19:24

18.01.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu Australijan opena igraće u četvrtak od 9.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Francuza Enca Kuakoa.

Mladi Francuz je posle plasmana u drugo kolo istakao da mu je meč sa Đokovićem ostvarenje snova, ali da ne zna kako će uspeti da se suprotstavi takvom rivalu.

Enco Kuako (27) je 191. na ATP listi, a u glavni žreb turnira u Melburnu stigao je kroz kvalifikacije.

U prvom kolu danas je savladao Uga Delijena iz Bolivije 3:0 u setovima (6:4, 7:5, 6:0).

Francuski teniser je tako već izjednačio svoj najbolji rezultat u karijeri, pošto je drugo kolo Rolan Garosa 2021. godine najdalje što je dogurao na nekom od grend slemova.

Kuako još uvek nije osvojio nijednu ATP titulu, a najbolji plasman mu je 155. mesto na svetu, na kojem je bio u februaru prošle godine.

Posle pobede protiv Uga Delijena francuski teniser je bio presrećan i u izjavama je istakao zadovoljstvo što će u narednom kolu odmeriti snage upravo sa Đokovićem.

„Veoma sam uzbuđen, igrati protiv Novaka Đokovića je ostvarenje sna za svakog igrača. Ne znamo još koliko dugo će biti na turu, ali siguran sam da ima još „mnogo godina u rezervoaru.“, izjavio je francuski teniser Enco Kuako.

Francuski teniser je posebno naglasio da još ne zna kako se suprodstaviti srpskom šampionu.

„Kako da mu se suprostavim? Nemam pojma, o tome ću misliti sutra“, zaključio je Kuako.

Najbolji teniser Srbije i Francuz do sada nisu bili u prilici da se sretnu na terenu i ovo će biti njihovo prvo odmetavanje snaga.

Novak Đoković je ovogodišnje učešće na Australijan openu započeo u utorak pobedom protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, 75. igrača na svetu.

Srpski teniser već 1.831 dan ne zna za neuspeh na Australijan openu, a poslednji poraz naneo mu je Korejac Hjeon Čung u osmini finala 2018. godine.

Na teren će u četvrtak i Laslo Đere protiv Bugarina Grigora Dimitrova, oko 6.00 sati ujutro.

 

(Pančevac/RTS)

OVAKO IZGLEDA HOTEL U KOJEM SU DRŽALI NOVAKA: Godinu dana kasnije Đoković će učestvovati na turniru, a zgrada izgleda napušteno i jezivo! FOTO

ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE IMAO ZAHTEV ZA ORGANIZATORE A onda istakao i da OVO nije video 15 godina na Australijan openu i dobio APLAUZ!

ĐOKOVIĆ UBEDLJIV U PRVOM KOLU Sa 3:0 počistio Španca Karbaljesa Baenu za prvu pobedu na turniru!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.