RAT U UKRAJINI 328.DAN: Šojgu obišao štab grupe jedinica VOSTOK! Soledar potpuno oslobođen. Ruski vojnici oborili dron koji je nosio 4 granate VIDEO

09:56

17.01.2023

Podeli vest:

Minoboronы RF

Danas je 328. dan specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini. Nastavljaju se ruski raketni udari na ukrajinsku infrastrukturu, a borbe su ponovo intenzivirane u Zaporožju i Donjecku.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je štab grupe jedinica „Vostok“ u zoni specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
„Šojgu je saslušao raport komandanta grupe general-potpukovnika Rustama Muradova o aktuelnoj situaciji i delovanju grupe jedinica“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Ministar je posebno obratio pažnju na organizaciju snabdevanja snaga, formiranje uporišta, stvaranje uslova za bezbedno raspoređivanje vojnika, kao i rad medicinskih i jedinica u pozadini.
Šojgu je, takođe, uručio državna odlikovanja vojnicima koji su se posebno istakli u borbama.
On je tom prilikom istakao da vojnici na dostojanstven način ispunjavaju svoje obaveze, brane domovinu i čine sve kako bi što pre došao dan koji ćemo, kako je rako, zvati Dan pobede.

Soledar je potpuno oslobođen 

Prema nekim izveštajima, selo Sol, sa železničkom stanicom, na severu Soledara u potpunosti je prešlo pod kontrolu PMC Vagnera. U samom gradu se nastavlja čišćenje podžemnih komunikacija, gde i dalje mogu biti ostaci ukrajinskih formacija.

Ukrajina gradi utvrđenja u Zaporožju
Ukrajinske trupe počele su da grade liniju utvrđenja u Zaporoškoj oblasti, pripremajući se za odbranu na privremeno okupiranom delu regiona, izjavio je za Sputnjik član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

– Ako se bukvalno donedavno neprijatelj spremao za ofanzivu, sada se njihova taktika drastično promenila. Ukrajinska strana je u velikoj meri počela da se priprema za odbranu, hitno je počela da podiže utvrđenja, što se nije desilo od proleća prošle godine – obkasnio je Rogov.

Ruski vojnici oborili su ogroman neprijateljski dron koji je nosio 4 granate

Uzbuna za vazdušnu opasnost u više oblasti
Kako prenosi Sputnjik, uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Zaporoškoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i delu Donjecke oblasti koji je pod kontrolom Kijeva, javljaju lokalne vlasti.

Zelenski: Napad na Dnjepar znak da je Ukrajini potrebno brže snabdevanje oružjem
U raketnim udarima ruskih snaga kada je pogođen i stambeni blok u gradu Dnjepar poginulo je najmanje 40 ljudi, dok se desetine još uvek vode kao nestale.Moskva tvrdi da cilj nije bilo stambeno naselje već da je raketa oborena iznad zgrade što je dovelo do tragedije. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je smrtonosni napad na stambenu zgradu u centralnom gradu Dnjepru ukazao na potrebu za bržim i bolje koordinisanim odlukama o isporuci oružja za Ukrajinu.

Stižu „čelendžeri“ iz Britanije
Velika Britanija prva je zapadna zemlja koja će Ukrajince snabdeti borbenim tenkovima „čelendžer 2“. Britanski ministar odbrane Ben Volas pozvao je Nemačku da dozvoli snabdevanje Ukrajine tenkova „leopard“, dodajući da bi taj potez mogao da pokrene podršku i drugih zemalja.

(Pančevac/Sputnik)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.