SMENA KIŠE I SUNCA: RHMZ upozorio na obilne padavine na jugu i olujnu košavu na severu Srbije. Vojvodina će se zabeleti za vikend

08:25

17.01.2023

Podeli vest:

Pixabay

Kiša i pljuskovi očekuju se tokom prepodneva u većini krajeva Srbije, a sredinom dana uslediće sunčani periodi. Jutarnja temperatura od 2 do 8 stepeni, a najviša dnevna od 8 do 16.

Printscreen/RHMZ

Posle podne oblaci stižu sa Jadrana. Jugozapadu Srbije doneće i do 80 litara po metru kvadratnom kiše za 12 sati pa je na snazi najviši stepen upozorenja na ekstremno vreme. U Banatu olujna košava. Stiže topao vazduh sa Mediterana i podiže temperaturu za 5 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu će kišobrani biti potrebni ujutru i uveče, temperatura do 16 stepeni.

Ujutro umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama i sa snegom.

Pre podne i sredinom dana kratkotrajno razvedravanje, a već posle podne i uveče sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje, koje će obilne padavine usloviti na zapadu Kosova i Metohije i u delu jugozapadne Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na pojačane padavine koje stižu s juga, olujni vetar uz Dunav i na planinama.

Printscreen/RHMZ 

U ostalim krajevima znatno manja količina padavina. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni i jugoistočni vetar, naročito uveče i u toku noći kada se očekuju i udari olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 8 do 16 stepeni.

Za vikend se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača i u Vojvodini i Beogradu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 17.01.2023.

Oprez se i dalje savetuje osobama sa respiratornim i srčanim, kao i psihičkim tegobama usled očekivanih biometeoroloških prilika. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi, poremećaji sna i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se pojačana koncentracija u saobraćaju.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.