VUČIĆ NAKON SASTANKA: Na Dan državnosti raspisaću konkurs za prijem u specijalne jedinice

10:56

16.01.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku na kome su predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu.

Predsednik Vučić nakon sastanka obratio se medijima:

Išli smo sa povećanjem primanja. Ja ću na Dan državnosti raspisati konkurs za prijem u specijalne jedinice. Biće dodatno snaženje naših specijalnih jedinica. Minimalna, osnovna plata biće preko 200.000 dinara. Želimo da postaknemo ljude da se prijave u specijalne jedinice – kazao je predsednik.

– Moraćemo mnogo više da se usredsredimo i opredelimo na dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ćemo imati N1, N2 i N3, gde će plata ići sa svim bonusima i preko 300 000 dinara.

– Radimo dalje, sagledali smo snagu svih drugih, ali i svoju snagu – zaključio je predsednik.

Posle predsednika, obratio se prisutnima i ministar odbrane Miloš Vučević.

– Naša država je vrlo jasna, zabranjeno je učešće u svim sukobima. Mi bismo želeli smanjivanje tenzija svuda, pa i u Ukrajini – istakao je ministar.

Republika Srbija će nastaviti intenzivno da ulaže u odbrambeni sistem. Mi smo vojno neutralna država i ne menja se pozicija Srbije – kazao je ministar.

O anonimusima

– Kontinuirani su bili napadi na sajt. Uspešno je izvršena odbrana od hakerskih napada. Bilo je napada iz regiona, iz Evrope. Prvo je krenuo hakerski napad na sajt Ministarstva odbrane, Vojske, pa na ostale – ističe Vučević.

– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije se nadaju da će se pitanje KiM vratiti za pregovarački sto – naveo je ministar, govoreći o bezbednosnim izazovima.

– Jedini sajt koji je bio oboren je sajt RHMZ. Svi sajtovi kojima se bavi država, nije bio ugrožen – rekla je premijerka Ana Brnabić.

O ubistvu Olivera Ivanovića

– Na žalost pošto je to urađeno na prostoru KiM, potrebna je pomoć Euleks, Unmik, privremeni organi u Prištini, koji su zaduženi da pronađu sve one koji su počinili gnusni zločin. Naše bezbednosne službe nastavljaju da rade na tome, ali u limitiranim kapacitetima. da je bilo ko ko je srpske nacionalnosti ili sa teritorije centralne Srbije, do sada bi bio priveden. Priština bi jedva čekala da ih privede, optuži, osudi. Neko drugi je iza toga. Sve što tražimo od informacija, nam je uskraćeno – navela je premijerka Ana Brnabić.

– Dodaću još jednu stvar. Ovo je najstrašniji, najgnusniji zločin, ali kada pogledate šta se dešava, u poslednje dve godine bilo je više od 300 napada. Nijedna osoba nije za to odgovarala, nije procesuirana. To govori o vladavini prava.

– Što se tiče optužnica, to govori koliko je Kurti lagao kada je govorio da nema spiskova. Vidimo potpuno jasno da ima spiskova. 2023. godina je počela izuzetno loše, 2022. godine smo jedva sačuvali mir, samo zahvaljujući mudrosti predsednika – kazala je Brnabić.

– Taj hibridni rat se vodi svakodnevno sa svih strana. Optužnice me ne čude, ali je to sve u skladu sa tim da imate penzionera koji ode da prijavi uzurpaciju imovine, a oni ga optuže za ratni zločin. O svemu tome ćemo razgovarati sa međunardodnim predstavnicima u narednih nekoliko dana – kaže premijerka.

VUČIĆ NA SASTANKU U DOMU GARDE: Predstavljanje rezultata analize stanja i sposobnosti Vojske Srbije

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.