Ovako je JEVGENIJ PRIGOŽIN objavio da su borci grupe Vagner preuzeli kontrolu nad SOLEDAROM i poslao poruku Amerima

13:31

13.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/TW

Borci ruske paravojne grupe Vagner preuzeli su kontrolu nad ukrajinskim gradom Soledarom posle intenzivnih borbi ove nedelje, izjavio je pre dva dana  vođa te organizacije Jevgenij Prigožin.On je tada preko svoje pres službe objavio na društvenim mrežama da se ulične borbe nastavljaju.

„Vagnerove jedinice preuzele su kontrolu nad celom teritorijom Soledara“, rekao je Prigožin, a na društvenim mrežama objavljena je fotografija Prigožina sa pripadnicima Vagner grupe unutar jednog od rudnika u Soledaru.

Britansko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su ruske trupe i Vagnerovi borci verovatno preuzeli kontrolu nad većim delom Soledara nakon četiri dana napredovanja.

Ruska državna novinska agencija RIA je kasnije objavila izveštaj u kojem se navodi da je grupa Vagner preuzela Soledarske rudnike soli posle „žestokih borbi“. Rudnici soli se nalaze u predgrađu grada. Vašington je rekao da Prigožin možda želi ličnu kontrolu nad rudnicima u toj oblasti zbog toga je Prigožin ostavio so  u Soledaru uz opasku „Da Amerika ne pomisli da se borimo za nju“.

(Pančevac/Kurir)

RUSKA VOJSKA OBJAVILA: Oslobađanje Soledara je završeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.