POČELE PRIJAVE ZA ŠVARGLIJADU LOKVE 2023. Tradicionalna manifestacija biće održana u februaru, već veliko interesovanje učesnika

16:13

12.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Švarglijada u Lokvama na radost svih biće održana u februaru, posle dve godine pauze zbog pandemije.

Šesnaesta po redu privredno-turistička manifestacija „Švarglijada Lokve”, na programu je 3. i 4. februara, a organizuje je MZ Lokve u saradnji sa Opštinom Alibunar.

Ispred tamošnjeg Doma kulture, kao i u njegovim prostorijama posetioce očekuje bogat program.

Učesnici se mogu prijaviti do 27. januara 2023. godine.

Da su „Švarglijadu” svi sa nestrpljenjem iščekivali govori činjenica da je odmah nakon upućivanja poziva učešće potvrdilo već 5 proizvođača mesa i firma koja će predstaviti poljoprivrednu mehanizaciju, rekao je za Pančevac Darian Tapalaga, predsednik Saveta MZ Lokve.

Petak 3. februar je dan posvećen takmičenju lokalnih proizvođača u pravljenju čuvenog vojvođanskog specijaliteta od mesa.

Skup lokalnih proizvođača švargle počeće u 9 sati, a pola sata kasnije svečano će biti otvorena „16. Švarglijada Lokve 2023”. Podela materijala takmičarima počeće u 9.45 h, a predaja gotovog proizvoda komisiji na ocenjivanje planirana je za 15 sati.

Subota, 4. februar, glavni je dan manifestacije i dan u kom će snage u pravljenju ovog specijaliteta od mesa odmeriti profesionalni proizvođači.

Skup učesnika je od 7 sati, a otvaranje manifestacije u 8 sati.

U 10 sati počeće izložba dečjih radova na temu „Tradicionalni svinjokolj i švarglijada.” Radove na ovu temu predstaviće mališani iz lokalne osnovne škole, a najkreativnije autore očekuje zanimljiv poklon, otkrio nam je Tapalaga.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada počeće u 13 sati.

– Svi zainteresovani (gurmani, mesare, pečenjare, proizvođači meda, rakija, sira, vina, distributeri poljoprivrednih mašina, osiguravajuće kuće…) zauzmite vaše mesto na vreme, time ćete dati doprinos u očuvanju tradicije ove privredno-turističke manifestacije. Takođe ovo je idealna prilika za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, poručuju iz MZ Lokve.

Za prijavljivanje ekipa, kao i za dodatne informacije zainteresovanima je na raspolaganju broj telefona 066 8058651.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.