RAT U UKRAJINI 323: Rusija saziva sednicu SB UN o Ukrajini! Ekstremisti zapalili crkvu u selu Ovadno!

09:57

12.01.2023

Podeli vest:

Printscren/Telegram

U toku je 323. dan rata u u Ukrajini. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu imenovao je generala Valerija Gerasimova za komandanta operacije. Stalno predstavništvo Rusije u UN sazvalo je sednicu Saveta bezbednosti o Ukrajini za 17. januar.

09:27 Koncern „Uralvagonzavod“ isporučio je Ministarstvu odbrane Rusije još jednu seriju najnovijih tenkova T-90M Proriv, saopštio je koncern novinarima.
Partija oklopnih vozila je već predata Ministarstva odbrane Rusije.

 

Ruske trupe ozbiljno su napredovale u oblasti Artjomovsk, rekao je Igor Kimakovski, savetnik vršioca dužnosti lidera DNR jutjub kanalu „Solovjov lajv“.
„Artiljerija potiskuje neprijateljske snage, u nekim delovima fronta ne mogu ni da izađu iz rovova. To se sada manifestuje na Donjeckom pravcu, broj napada na grad je smanjen. To ukazuje da naše trupe počinju da budu efikasnije. Prema tome, imamo određene pomake u pravcu Avdejevke, imamo ozbiljan napredak u području Artjomovska“, rekao je on.

08:23
Ekstremisti zapalili crkvu u selu Ovadno, Volinjska oblast Ukrajine, jer je hram odbio da pređe pod jurisdikciju nekanonske Pravoslavne crkve Ukrajine.

07:17
Ukrajinske snage su granatirale Makejevku, predgrađe Donjecka, višecevnim sistemima, saopštile su vlasti DNR.

07:14
Stalna misija Rusije pri UN sazvala je sednicu Saveta bezbednosti UN o Ukrajini za 17. januar. Nije navedena tema sednice.
Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio je da Rusija za 20. januar saziva neformalni sastanak Saveta bezbednosti UN po „formuli Arija” na temu decembarskog granatiranja Donbasa od strane Oružanih snaga Ukrajine.
„Biće zanimljivih govornika i činjenica – kao što znate, na takvim sastancima, za razliku od formalnih sastanaka Saveta bezbednosti, možemo da prikažemo video i foto materijale“, naglasio je on.

(Pančevac/Sputnik/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.