VUČIĆ: Rada Trajković obavlja prljave poslove za neke druge službe! Za nju je Srbija, u kojoj lepo živi, susedna država

10:29

08.01.2023

Podeli vest:

TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić , gostujući danas u Jutarnjem programu TV Pink, rekaoje da neće da komentariše tvitove Rade Trajković, ali  nakon što mu je voditeljka pročitala šta je Trajkoivćeva napisala, on je istakao da Trajkovićeva samo obavlja prljave poslove za neke druge službe.

– Imam obavezu da ćutim o takvim stvarima. Na Savetu za nacionalnu bezbednost ja moram da potpišem da neću odavati informacije, i to nikada nisam uradio. Pogledajte samo jednu stvar. Neko bi rekao da je reč o rodoljubivom odnosu, a znate li zašto su svi ti rodoljubi protiv podele. Zato što su za nezavisno Kosovo u celini. Radi Trajković je Srbija, u kojoj lepo živi, susedna država. A ona je građanka države Kosovo. Da razjasnimo, za mene Kosovo nije nezavisna država, za nju jeste. Zato je ona protiv toga da Srbija ima bilo šta na Kosovu. Srbi su krivi, zato što je dečak prstićima napao na pištolj teroriste Kurtaja, a nosio je strašno oružje, badnjak u rukama. A to da se neko obradovao napadu, možda se samo ona obradovala – rekao je predsednik.

TV Pink

Vučić je ranije rekao da je  proverio, iako je bio na Hilandaru, i da mu niko od zvaničnika nije poslao poruku da je užasnut napadom na decu, a da je dobio 11 poruka ambasadora zbog Rade Trajković, kada je dva sata sedela na administrativnom prelazu.

– A pucanje na srpske dečake ih nije nasekiralo. To govori o svima njima, i o odnosu prema srpskom narodu. Ja nisam očekivao drugačiji odgovor Kfora. I pitanje je da li ići na sednicu Saveta bezbednosti. U našoj zemlji postoje dve grupe koje vrše pritisak zbog KiM. Jedni su tobožnje patriote koji samo prave problem svojoj zemlji. Oni će tražiti sednicu SB UN. Idemo sutra, ok, podržaće nas Rusi. A šta ćemo onda. Oni će da izglasaju da se ne vrate srpska vojska i policija. Šta ćemo posle te sednice, da ostavimo Kurtiju da komentariše kako je i SB UN odbio to – istakao je Vučić.

Predsednik dodaje da je 2010. godine nekoliko političara iz Srbije zbog svoje popularnosti tražilo mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu, i da znamo šta se tamo desilo.

– Štagod od besmislenog čekanja Rade Trajković na administrativnoj liniji, pa onda šok bomba za EULEKS. Svi su se oglašavali. Ali nisu bili glasni kada su srpski dečaci gotovo ubijeni. Jedan od portparola iz EU je rekao da je došlo do pucnjave. Slušaj bre, slušaj ti. Nisu tamo bile lovokradice. Nego je čovek pun mržnje, videvši decu da nose badnjak, pucao na njih. Reč mu nisu rekli. Sa svim tim ćemo se suočavati. Pa onda imamo i pritisak stranih službi, koje zajedno sa Kurtijem, kažu da neće dozvoliti podelu Kosova. Ko je to tražio? Ovde je reč o pokušaju ubistva dvojice dečaka. A onda vidite i domaće agente koji to odobravaju. To je jedna matrica kojom pokušavaju da nas razore, zajedno i sa drugim službama, čak i sa istoka. Verujem da nam predstoji težak period, ali borićemo se i truditi da sačuvamo svoj narod – kazao je on.

(Pančevac/TV Pink/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.