ANA BRNABIĆ SUTRA I PREKOSUTRA U POSETI DUBAIJU Planira se nastavak saradnje iz oblasti digitalne ekonomije, biotehnologije i nauke

17:08

07.01.2023

Podeli vest:

printscreen/Prva TV

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće sutra i prekosutra u radnoj poseti Dubaiju, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kako je navedeno, Brnabićeva će se sastati se sa visokim zvaničnima Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, u vezi sa nedavno potpisanim Sporazumom o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, u okviru kojeg se planira nastavak saradnje iz oblasti digitalne ekonomije, biotehnologije, veštačke inteligencije, obrazovanja i nauke, kao i digitalne transformacije uprave.

Premijerka će se sastati sa ministrom kabinetskih poslova i šefa izvršne kancelarije šeika Al Maktuma, Mohamedom Al Gergavijem, sa kojim je i potpisan sporazum.

Brnabićeva će se takođe sastati sa ministrom za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omarom Al Olamom, ministarkom za razvoj vlade i budućnost Ohud Al Rumi, kao i sa generalnom direktorkom Kancelarije za medije Vlade Dubaija Monom Al Mari.

 

(Pančevac/Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.