NOVAK U FINALU ADELEJDA Novak jači od povrede i Medvedeva! U dva seta slavio protiv Rusa! Za titulu sa Sebastijanom Kordom

13:00

07.01.2023

Podeli vest:

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Adelejdu pošto je slavio nad ruskim igračem Danilom Medvedevim sa 6:3, 6:4.

Odlično je otvorio Novak „Božićni spektakl“ u Adelejdu i već u četvrtom gemu stigao do brejka i prednosti koju nije puštao do kraja prvog seta. Pri vođstvu od 5:2 Đoković je nezgodno postavio nogu pri jednom doskoku, te je bio prinuđen da uzme medicinski tajm-aut. Ubrzo se vratio na teren i nastavio sa igrom, ali ona nije bili ni nalik onoj pre pauze.

U nastvaku je Nole nastavio da dominira nad protivnikom koji, uprkos Novakovom slabom ritmu, nije uspevao da pronađe adekvatno rešenje. Igra živaca u drugom setu trajala je do sedmog gema u kojem Medvedev pravi duple greške i omogućava Đokoviću da dođe do važne prednosti.

Od tog trenutka, Rus kao da je izgubio svaku motivaciju da u nastavku napravi neko iznenađenje. Srpski teniser rutinski privodi meč kraju i obezbeđuje 131. finale u karijeri koje ćše igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

 

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.