BADNJI DAN SUNČAN Kiša nas očekuje od naredne nedelje, a evo kakvo vreme najavljuju meteorolozi za vikend

08:08

06.01.2023

Podeli vest:

Pixabay

U Srbiji na Badnji dan ujutru umereno oblačno, a od sredine dana sunčano. Na Balkanu i dalje je umereno topao vazduh. Jutarnja temperatura od nule, najviša dnevna do 15. U Beogradu temperatura do 12 stepeni.

Ujutru i pre podne iznad većeg dela zemlje malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, samo na jugu i istoku pretežno oblačno ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Posle podne u svim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku zemlje povremeno i jak, zapadni i severozapadni.

Printscreen/RHMZ

Jutarnja temperatura od 0 na krajnjem jugu do 9 u Timočkoj krajini, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

Promena vremena očekuje se 10. januara.

Vremenske prilike narednih dana 

Pintscreen/RHMZ

RHMZ za Božić, 7. januara 2023. godine, najavljuje najnižu temperaturu 5, a maksimalnu 13 stepeni Celzijusa. I dan kasnije, biće slično vreme, sa temperaturama za stepen nižim. Za vikend će, prema vremenskoj prognozi, vedro i pretežno sunčano, a naoblačenje sa kišom nam stiže u ponedeljak.

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, do kraja januara čeka nas uglavnom prijatno vreme, i tokom dana će temperatura pretežno biti iznad nule.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 06. januar

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povoljno na hronično obolele osobe, izuzev srčanih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolje.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.