GRAD PANČEVO DAROVAO DVE BEBE ROĐENE 1. JANUARA Poklone majkama uručili gradonačelnik Stevanović i većnik Čučković (FOTO i VIDEO)

13:52

03.01.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Prvog dana 2023. godine u porodilištu Opšte bolnice Pančevo rođene se dve bebe.

Obe bebe od Gradske uprave dobile su darove, koje su majkama uručili gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

 

Prvorođeni Mateo Čižik, čiji su roditelji iz Kovačice, darovan je zlatnikom, a prva beba iz našeg grada, Ana Jankov, dobila je novac u vrednosti zlatnika.

Miroslava Cvejin-Galešev

Nastavljamo tradiciju koja u našem gradu traje već dosta dugo. Prvorođenoj bebi darujemo dukat, koji Grad Pančevo obezbeđuje svake godine za dete koje se prvo rodi u našoj Opštoj bolnici. Dete i majka, koje smo danas obišli, Bojana i Mateo Čižik su iz Kovačice i ovom prilikom poželeo bih dobrodošlicu na svet Mateu, a majci čestitam na rođenju deteta, rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Gradonačelnik je dodao da već četvrtu godinu za redom prvorođeno dete nije sa teritorije grada Pančeva. Ističući da Gradska uprava ne pravi razliku, gradonačelnik je podsetio da je prošle godine doneta odluka da se prigodan poklon obezbedi i za prvorođenu bebu iz našeg grada.

Miroslava Cvejin-Galešev

Prvorotka Bojana Čižik iz Kovačice, dečaka po imenu Mateo na svet je donela 1. januara 2023. godine u 3 sata i 15 minuta, iako joj je termin bio 29. decembar.

Beba i ja smo dobro. Porođaj je prošao besprekorno, zahvaljujući doktorki Sonji. Još uvek mi je sve čudno. Kad ga pogledam mogu da kažem da je vredelo svakog bola i truda. Danas tata Daniel dolazi po nas, on je presrećan, idemo kući i polako ćemo se navikavati jedno na drugo. Plašim se još uvek oko držanja glavice, ali imam kod kuće pomoć, rekla je mama Bojana

Miroslava Cvejin-Galešev

U novogodišnjoj noći dežurni su bili dr Sonja Perković Kepeci i dr Bojan Kukić, babice Mirjana Rankov i Ana Mitanoski i pedijatrijske sestre Teodora Ćosić i Jelena Stokanić.

Ana Jankov, druga je beba rođena u prvom danu ove godine. Na svet je došla u 18 sati i 30 minuta. Prvo je dete Dragane i Siniše Jankov.

Miroslava Cvejin-Galešev

 

Presrećna sam. Porođaj je prošao dobro, palšila sam se, ali je sve bilo odlično. Plakala sam od sreće. Ja sam iz Ilandže, a suprug Siniša je iz Novog Kozjaka. Doselili smo se u Pančevo zbog posla pre dve godine. Zahvalni smo gradu na ovom divnom poklonu, zaista smo ovde lepo dočekani od prvog dana, a ovo je samo razlog više da ostanemo u Pančevu. Sutra izlazimo iz bolnice, tata ne može da dočeka da vidi Anu – rekla je mama Dragana.

Majci male Ane poklon je uručio Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Grad Pančevo

Pored Matea i Ane, u Opštoj bolnici Pančevo, u ovoj godini na svet su došle još dve bebe.

Inače, tokom 2022. godine rođene su 1.393 bebe, a nadamo se da će ih ove godine biti više.

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.