POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA U SRBIJI: Zbog očekivanih gužvi na terenu oko 3.000 saobraćajnih policajaca

09:28

03.01.2023

Podeli vest:

MUP

Kontrole na putnim pravcima širom Srbije biće pojačane, s obzirom na to da veliki broj građana naše zemlje danas završava mali novogodišnji odmor i kreće ponovo na put.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Zlatko Belencan izjavio je za RTS da dnevno oko 3.000 saobraćajnih policajaca kontroliše saobraćaj, posebno u pravcu zimskih centara, upozoravajući da je vidljivost u pojedinim delovima zbog magle smanjena.

Za sada nisu primetne veće gužve na auto-putu kroz Beograd, ali će se to verovatno promeniti tokom dana. Očekuje se i povećan intenzitet saobraćaja od svih zimskih turističkih centara, kao i povećan broj stranih državljana koji su u tranzitu kroz našu zemlju.

Kada je reč o bezbednosti saobraćaja na početku godine situacija je znatno povoljnija, rekao je Belencan. Kako je naveo za razliku od prethodnih godina, ovaj 1. januar prošao bez poginulih, ali da se ipak, juče dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je bilo poginulih.

Belencan je naveo i da je tokom novogodišnje noći oko sto osoba provelo noć u prostorijama za zadržavanje, jer su upravljali vozilima pod dejstvom droge i alkohola, a da je preko 520 osoba zatečeno da upravljaju u alkoholisanom stanju.

Naglasio je i da je prošle godine povećan broj stradalih u saobraćajnim nesrećama za 30 osoba u odnosu na protekle tri godine, napominjući da sve više stradaju mladi, u uzrastu od 15 do 30 godina, kao i da se povećao broj poginule dece.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.