U SUSRET PRAZNICIMA VELIKE GUŽVE U BEOGRADU: Nezapamćeni saobraćajni kolaps, više od milion vozila na ulicama glavnog grada

20:37

30.12.2022

Podeli vest:

printscreen/RTS

Poslednjih nekoliko dana nezapamćeno velike saobraćajne gužve u Beogradu. Na auto-putu kroz glavni grad vozila se jedva kreću. Nadležni apeluju na strpljenje i odgovornost.

Praznična euforija, početak odmora i više od milion vozila na ulicama glavnog grada. Ukrštanjem ova tri faktora dobijen je jedini mogući rezultat – saobraćajni kolaps u Beogradu.

Ko se ovih dana uputio kroz Beograd da kupi poklone i da završi obaveze, zasigurno se kući vratio sa paketom slomljenih živaca. Slavija, Autokomanda, svi mostovi, bulevari na Novom Beogradu, centralne gradske ulice zakrčeni su od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. Najviše problema bilo je na auto-putu kroz Beograd.

Treba se, kažu upućeni, unapred pripremiti i izdvojiti bar tri puta više vremena nego inače za dolazak do željene lokacije.

„Nije ovo jedini period kad su u Beogradu gužve, međutim, karakteristično je sada da je izuzetno velika nervoza među učesnicima u saobraćaju kako među vozačima, tako i među pešacima, a primećuje se i veći broj drastičnog kršenja saobraćajnih propisa. Takođe, ono što sada možemo da vidimo je češće nego inače jeste veći broj sukoba među učesnicima u saobraćaju tako da nažalost sada neke svađe i ozbiljnije rasprave nisu retkost“, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Nisu retki ni udesi koje tokom praznika izazovu pijani vozači – oni su glavni krivci svake četvrte nezgode.

„Uprava saobraćajne policije apeluje na sve građane da tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika svojim odgovornim ponašanjem u saobraćaju kao i poštovanjem propisa da direktan doprinos za očuvanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Apelujemo posebno na vozače da ukoliko konzumiraju alkohol na proslavama ne upravljaju vozilom i na taj način obezbede sigurnost sebe i svojih porodica“, rekla je Milica Dobrić iz Uprave saobraćajne policije.

I pored nedavnog apela, tokom druge polovine decembra dogodilo se 110 nezgoda svakog dana. Poginulo je 26 osoba, a povređeno 400. Pojačane aktivnosti policije na teritoriji cele zemlje na snazi su do 15. januara.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.