OVO SU TERORISTI SA FRANCUSKE POTERNICE KOJI SU PALI U SUBOTICI: Jedan je snajperista Hamza, drugi je Kapetan

20:33

29.12.2022

Podeli vest:

MUP

Pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije za sprečavanje iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi na području Subotice uhapsili su Abdul Basir Hasanija zvani Kapetan, oficir avganistanske vojske i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

Za njima je raspisana poternica Francuske.

Na području Radanovačke šume pronađeno je 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbedno interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su, kako smo naveli, dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli migrante koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

(Pančevac / Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.