SAD JE I ZVANIČNO Vozovi ponovo na relaciji Beograd – Pančevo! Prvi kreće 4. januara i saobraćaće samo radnim danima

13:14

29.12.2022

Podeli vest:

Grad Pančevo

Ugovor o obavljanju prevoza putnika železnicom na relaciji Beograd – Pančevo potpisan je danas u Vladi Srbije, vozovi će saobraćati samo radnim danima. U skladu s tim, pošto su pred nama novogodišnji praznici, prvi voz kreće 4. januara.

Ugovor su u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i direktora Infrastrukture železnice Srbije Milana Novovića potpisali vršilac dužnosti direktora „Srbija voza” Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo potpisivanje ugovora istorijski trenutak jer, stanovnici Pančeva čekaju više od 12 godina da se ponovo uspostavi direktna železnička linija između Pančeva i Beograda.

Grad Pančevo

Zahvaljujuhci velikom timu ljudi, pre svega ministru Vesiću, ali i ljudima iz Srbija voza i Infrastrukture železnice Srbije imamo ponovo uspostavljenu direktnu železničku liniju i želim da se zahvalim svima njima, rekao je Stevanović.

Goran Vesić je ocenio da je ovo važno za građane i Pančeva i Beograda, budući da je Pančevo dobilo nekoliko velikih stranih investicija i da sve više građana Beograda radi u tom gradu, a da, sa druge strane, jedan broj onih koji studiraju ili rade u Beogradu sada živi u Pančevu zbog porasta cena nekretnina.

Stoga je, kako je dodao, bilo neophodno uspostaviti i železničku vezu između Beograda i Pančeva, ali da će trajno rešenje biti gradnja beogradske gradske železnice kojom treba da bude obuhvaćeno i Pančevo.

Prema njegovim rečima, na taj način Pančevo će biti u jedinstvenom sistemu sa Beogradom, a dok se to ne dogodi, uvedeno je šest polazaka dnevno – tri ujutru i tri popodne, u špicevima iz Beograda do Pančeva i obrnuto.

Vesić je objasnio da su vozovi različiti i da imaju između 450 i 600 mesta, što je, kako je ocenio, više nego dovoljno.

Direktor „Srbija voza” Ivan Bulajić rekao je da je, osim za građane Pančeva i Beograda, ovo veliki dan i za „Srbija voz” koje se, ovim ugovorom još jednom pozicionira kao kompanija koja je tržišno orijentisana i spremna da se pojavi tamo gde su potrebe građana i putnika.

Verujem da će ovo biti jedna od najbolje popunjenih linija u našem redu vožnje, naveo je Bulajić.

(Pančevac/Vlada Srbije)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.