OD SUTRA WEB SERVIS ZA ENP Putevi Srbije: Naplata putarine na ovaj način za sad samo u Srbiji, a kasnije i u zemljama regiona

10:56

29.12.2022

Podeli vest:

RINA

Javno preduzeće „Putevi Srbije” najavilo je da će od petka, 30. decembra, početi da funkcioniše web servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će za sada funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

„U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja”, kažu u JP „Putevi Srbije”.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, moguće je preuzeti preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije”, link: https://www.putevi-srbije.rs/images/putarine/web-portal-korisnicko-uputstvo.pdf

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP „Putevi Srbije” u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu 07-22 časa.

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.