ODRŽANA POSLEDNJA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA U 2022: U gradskoj kasi 7 milijardi dinara! Evo šta je gradonačelnik najavio od infrastrukturnih projekata

15:27

28.12.2022

Podeli vest:

Milan Šupica

Odbornice i odbornici Skupštine grada sastali su se poslednji put u godini na izmaku 27. decembra. Na dnevnom redu se nalazilo preko 80 tema, a ubedljivo najvažnija bila je usvajanje budžeta Grada Pančeva za 2023.
O gradskoj kasi i svemu u vezi s njom opširno je govorio gradonačelnik Aleksandar Stevanović, a suma sumarum je da će Grad u narednoj godini raspolagati s nepunih sedam milijardi dinara, odnosno s tačno 6.908.000.000.

Otvaranje novih radnih mesta

Stevanović je kazao da je pred nama godina koja neće biti laka zbog svega što se dešavalo u svetu ove teške godine. Prema njegovim rečima „ipak, 2022. godinu završavamo s velikim uspehom”. Dodao je:
– Budžet za 2023. godinu je, kao i ovogodišnji, budžet kontinuiteta, jer samo na taj način i takvim planiranjem možemo da realizujemo velike investicije u našem gradu. Gledajući pre svega prihodovnu stranu, gledali smo da planirani prihod bude realan, pa smo tek onda, nakon te analize, pristupili i izradi rashodovne strane koja je u skladu s prihodima.

Milan Šupica

Jednostavno, trudili smo se da odgovorno i domaćinski vodimo grad, da obezbedimo neometano i stabilno funkcionisanje javnog i komunalnog sektora, odnosno svih sistema koji čine jednu lokalnu samoupravu. To je bila polazna osnova da opredelimo sredstva za sve ono što čini nesmetano delovanje jedne jedinice lokalne samouprave. Kada smo to završili, vodili smo računa o potrebama sugrađana, njihovim zahtevima i sve ono što nam je preostalo usmerili smo ka tome.
Gradonačelnik je rekao i da je tim na čijem je čelu uspeo da podigne budžet na jedan novi nivo.

CEO TEKST MOŽETE PROČITATI U NOVOM DVOBROJU NEDELJNIKA PANČEVAC KOJI JE OD PETKA 30.12. U PRODAJI NA SVIM KIOSCIMA. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.