BOLNA ISPOVEST DADE POLUMENTE: Moja sestra imala je 3 meseca kada joj je data pogrešna injekcija i PARALIZOVANO 60 POSTO MOZGA

14:24

27.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/BlicTV

Dado Polumenta do sada, kako je sam istakao, nije imao priliku da govori o sestri Dajani o kojoj je sada u emisiji „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović“ na Blic TV pričao ne skrivajući suze. Dado je ovom prilikom otkrio i koliko se divi svojim roditeljima što su uspeli da istraju i obezbede njemu i sestri najbolje.

Upravo od sestre kojoj je kada je imala samo tri meseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset posto mozga, Dado je, kaže, naučio mnogo toga.

– Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozgda. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići – rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

– Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado  i dodao:

– Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno. Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga – rekao je iskreno Dado Polumenta.

Prisećajući se ranog detinjstva Dado je otkrio kakvu emociju u njemu bude roditelji.

– Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu decu, ali i na suprugu moju, moju decu. U životu imati takve ljude kao primer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, verujem u dobro i uvek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svet ni letovanja ni zimovanja jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Neverovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvek pamtiti po osmehu, a oca po toj nekoj jačini – iskreno je kroz suze ispričao Dado i nastavio:

Ali je srećna što ima takve roditelje… – dodala je profesorka Slavica Đukić Dejanović.

– Nema klinike i ordinacije gde ona nije bila, ali svi doktori ovog sveta su se divili mojim roditeljima kako je oni drže, kako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitvno – rekao je iskreno Dado, a na pitanje da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje kaže:

– Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog deteta koje ne zna za nešto loše.

Dado Polumenta, emisija „Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović“, gostuje u sredu u 22 sata na Blic televiziji na MTS kanalu 115.

(Pančevac/Blic)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.