OMOMLJICA KROZ IGRU I PESMU KUD Žisel održao jedanaestu godišnju smotru folklora

09:00

27.12.2022

Podeli vest:

Prinscreen/YT

Omoljičko kulturno-umetničko društvo „Žisel”, održalo je jedanaesti tradicionalni godišnji koncert izvorne narodne umetnosti i folklora.

Ovom manifestacijom pod nazivom „Omoljica, kroz igru i pesmu”  obeležava se kraj tekuće godine, u kojoj su vredni i ambiciozni članovi KUD-a „Žisel” vredno vežbali i omasovljavali
svoje društvo nakon 2 godine epidemijske pauze i povratak na prethodne uspešne staze.

Sala je bila mala da primi veliki broj zainteresovanih posetilaca željnih
ovakvih kulturnih programa koje im je KUD „Žisel” redovno prezentovao.

Ovim koncertom sa svojim prijateljima se na najbolji način najavljuju i najlepši predstojeći zimski praznici. Kao i uvek ovakva dešavanja prati veliki broj posetilaca, kako iz Omoljice tako i iz okolnih mesta, odakle takođe dolaze njihovi članovi. Pružena je velika i srdačna podrška publike, koja je velikim aplauzom bodrila svaki korak.

Omoljačka publika je bila u mogućnosti da vidi minuli rad u ovoj godini, igre i pesme svih kategorija folklornih grupa, od najmlađih predškolskih, dva školska do izvođačkog ansambla. Prezentovane su koreografije narodne igre i pesme, prikaza običaja, instrumentalne i vokalne tačke.

Bogat program su svojim učešćem uveličali i gosti, članovi Omoljačkog crkvenog hora i podmladka crkvenog hora koje priprema i vodi dirigent Milica Golić, diplomirani muzički
pedagog.

Dodatni sjaj su dali talentovani članovi muzičke porodice Mitić, odeveni u narodne nošnje, gde je otac Nenad svirao na duduku i fruli, a supruga Milica i ćerke Iva (8 god.), Mila (7
god.) i Lana (4 god.) su pevale tradicionalne pesme.

Po završetku oficijelnog dela programa se nastavilo sa druženjem sa mnogobrojnom publikom u zajedničkom kolu i uz prigodnu zakusku.

Ovim koncertom su Omoljački amateri napravili sjajnu najavu najlepših
predstojećih zimskih praznika, ali i svoju zasluženu zimsku pauzu i punjenje baterija za novu sezonu, koja će biti puna izazova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.