SPREMAN I MOTIVISAN: Gabor Sagmajster na Dakar reliju u Saudijskoj Arabiji

09:26

27.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/RTV

Subotički motociklista i moto-kros takmičar Gabor Sagmajster danas je krenuo put Saudijske Arabije, gde će kao predstavnik Srbije učestvovati na poznatom Dakar reliju. Gabor će ovo biti šesnaesto učešće na ovom svetski poznatom takmičenju.

„Dosta sam trenirao, doduše počeo sam malo kasnije nego što treba, ali imao sam jednu manju ozledu pa nisam mogao na vreme da krenem. Mislim da sam psihofizički apsolutno spreman, imam dovoljno iskustva. Mnogo sam radio na navigacionom sistemu, da bi se bolje snalazio u pustinji”, dodaje Gabor Sagmajster.

Sagmajster je u dosadašnjoj karijeri 11 puta uspešno završio Dakar reli. Dva puta ga je u tome sprečio kvar motora, jednom povreda, a jednom takmičenje nije održano. Sve u svemu, sa takvim učinkom, Gabor spada među legende ovog sporta.

Ove godine sam isto totalno sam, kao i zadnje četiri godine. Sam popravljam motor, jedino što kao asistenciju imam kamion koji mi nosi stvari. Sam nameštam šator, kada stignem u kamp, sam menjam filter, ulje, gume, zupčanike, lance, pločice, volan, ručke. Sve radim apsolutno sam. Vozim u „Rally 2” kategoriji, to je slična kategorija kao „Malle Moto” bez mehaničara, samo što ja imam sada i taj kamionski prevoz, koji mi nosi stvari”, objašnjava Sagmajster.

Gabor se i ovoga puta za takmičenje pripremao sa poznatim subotičkim kondicionim trenerom Zoranom Ivanovićem, koji za RTV kaže da je Gabor spreman i dovoljno motivisan da i ove godine uspešno završi Dakar reli.

„Mislim da smo uradili maksimalno što se može. Sve smo digli na jedan zavidan nivo i sa te strane ja mislim da ako motoro bude izdržao, on je uvek tak koji može više da izdrži nego motor. Ja sa te strane mislim da će biti sve oko”, ističe Ivanović.

45.Dakar reli biće održan od 31. ecembra ove do 15. januara naredne godine u Saudijskoj Arabiji.

(Pančevac/RTV)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.