U UTORAK U DVORANI APOLO Promocija nagrađenog romana Jelene Angelovski

10:09

26.12.2022

Podeli vest:

Milan Šupica

 

Roman za decu i mlade naše sugrađanke Jelene Angelovski pod nazivom „Mika”, koji je nedavno dobio nagradu „Zmajevih dečjih igara”, biće predstavljen u utorak, 27. decembra, u 19 sati, u dvorani „Apolo”.
Ovom romanu pripala je nagrada „Rade Obrenović”, koju Međunarodni centar književnosti za decu „Zmajeve dečje igre” dodeljuje autoru najboljeg romana za decu i mlade. Odluku je doneo žiri koji su činili: dr Dragoljub Perić, profesor srpske i južnoslovenskih književnosti, Vladislava Vojnović, književnica i dramaturškinja, i Elizabeta Georgieva, književnica i bibliotekarka.
Žiri je ocenio da je „Mika” roman s „razvijenim intercitatnim dijalogom s književnom tradicijom i sveukupnom pop-kulturom, uz zdrave doze ekoaktivizma i osvežavajući, a nekorumpirajući optimizam”, ističući da je reč o štivu koje je „spretno komponovano, pismeno, duhovito, edukativno, lepog i bogatog jezika sa uzbudljivim ilustracijama Luke Tilingera koje se savršeno slažu sa pričom”.
O romanu će, pored autorke, govoriti i profesorka Jelena Žurić, urednica Vladislava Vojnović i ilustrator Luka Tilinger, a moderatorka će biti Jovana Jankov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.