SPORTSKI SAVEZ PANČEVA IZABRAO SPORTISTE GODINE Evo ko je sve dobio priznanje za 2022. godinu

15:48

23.12.2022

Podeli vest:

Milan Šupica

Sportski savez Pančeva izabrao je najuspešnije sportiste u 2022. godini.

Trener godine je Marko Krstić.

Za najbolji klub proglašen je FK Železničar, ispred kog je nagradu primio Zoran Naunković.

Najbolja sportistkinja je Andrea Stojadinov, iz Džudo klub Tamiš.

Sportista godine je Mihal Šulja iz Atletskog kluba Dinamo, koji je trenutno među najboljih 20 ultramaratonaca na svetu.

Boško Bjelajac iz Veslačkog klub Tamiš proglašen je najboljim veteranom. Dvostruki je Evropski pobednik u skifu i trostruki Svetski šampion

Milan Šupica

Najuspešnijim sportistima priznanja su dodeljena na svečanosti održanoj u Kulturnom centru Pančeva.

Nagrade Gradske uprave Pančevo za postignute rezultate uručio je Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo i svetski i evropski šampion, a dobili su ih:

Anja Crevar, Marta Konstantinov i Andrea Nađ, članice Plivačkog kluba Dinamo Pančevo;

Bogdan Jelača i Stefan Birka, članovi Triatlon kluba Tamiš Pančevo;

Tijana Nikolić, Sanja Marić, Dunja Atanacković i Mihal Šulja, članovi Atletskog kluba Dinamo Pančevo;

Petar Perić, Pavle Milutinović i Marko Jančikin, članovi Veslačkog kluba Tamiš Pančevo;

Marko Milanović, član Šah kluba Svetozar Gligorić Pančevo;

Veljko Čabrilo i Nikola Stamenković, članovi Rukometnog kluba Dinamo Pančevo;

Robert Mažing, Stefan Žikić, Dragiša Jevtić, članovi Streličarskog kluba Pančevo;

Marko Ninković, Iva Rakonjac, Aleksa Rakonjac, članovi Streljačke družine Pančevo 1813;

Đorđe Salapura, Marina Radičević, Uroš Petrovački, Mihajlo Popović, Nikola Ivanović, Darko Spasovski, Aleksandar Zdešić i Mateja Stepanov, članovi Karate kluba Dinamo Pančevo;

Aleksa Đurović, Džudo klub Dinamo Pančevo;

Rastko Anđelković, Džudo klub Jedinstvo Kačarevo;

Jovana Radivojević i Milica Sekulović, članovi Rvačkog kluba Dinamo Pančevo;

Damjan Bajić, član Boks kluba Profesionalac Pančevo i

Miloš Obrenović, Kristina Cvjetićanin, Sofija Ječmenica, Jovana Radovanov, Vladimir Jović, Novak Lukić, Luka Veličković, Aleksandar Kolocka, Marko Lazić, Anita Šaponjić i Nina Pavlović, članovi Kluba dizača tegova Dinamo Pančevo.

Nagrade u kategoriji školski sport uručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Najbolji učenik je Uroš Đurić, iz OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice. On je pobednik Državnog školskog takmičenja u atletici na 60 metara i Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Takođe se takmičio se u školskoj ekipi u fudbalu i stonom tenisu.

Ksenija Mrkela, iz pančevačke OŠ „Sveti Sava”, najbolja je učenica. Ksenija je bila najbolja na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine i pobednica je Državnog školskog takmičenja u atletici u trci na 800 metara.

Osnovna škola „Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva, koja je neprestano uključena u sve programe i projekte školskog sporta, proglašena je najuspešnijom. Učenici ove škole, na čelu sa nastavnicom fizičkog vaspitanja Draganom Marinković, osvojili su prvo mesto na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine.

Među srednjim školama najbolja u 2022. godini  je Gimnazija „Uroš Predić”. Učenici ove škole osvojili su  najviše medalja na Sportskoj olimpijadi školske omladine Srbije. Ekipa ove škole, na čelu sa profesorkom Aleksandrom Radmanović, predstavljala je Srbiju na međunarodnom takmičenju pod nazivom Cool games, održanom u Ukrajini.

Najbolji nastavnik je Dragan Radosavljević, iz Osnovne škole „Miroslav Antić” iz Pančeva i dugogodišnji član Upravnog odbora Saveza za školski sport Pančevo. Predvodio je veliki broj pojedinaca i ekipa na svim školskim takmičenjima.

Za najboljeg direktora proglašen je Mirko Novović, iz Osnovne škole „Branko Radičević” iz Pančeva. U školskoj 2021/2022, kao direktor škole bio snažna podrška Savezu za školski sport i Sportskom savezu Pančevo, čime je decu iz svoje škole uključio u sistem sporta.

U kategoriji mladih sportista, nagrade je uručio Dejan Perić, Generalni sekretar Sportskog saveza Pančevo.

Najbolji pionir je Filip Vujinović, član je Karate kluba Mladost iz Pančeva, prvak Srbije u borbama. Osvojio je bronzu na Balkanskom prvenstvu. i pobednio na Kupu Srbije u borbama.

Najbolja pionirka je Ksenija Mrkela, iz Atletskog kluba Dinamo iz Pančeva, prvakinja Srbije na 800 metara. Pobednica je Državnog krosa na 1000 metara i Republičkog prvenstva osnovnih škola Srbije na 800 metara. Na rang listi Evrope je kategorisana kao jedna od najperspektivnijih takmičarki.

Najbolji kadet je Marko Jančikin, član Veslačkog kluba Tamiš iz Pančeva. osvajač srebra na Balkanskom prvenstvu u četvercu skul, kao i u kategoriji dvojac skul. Vicešampion je na Prvenstvu Srbije u kategoriji dubl skul i četverac skul.

Najbolja kadetkinja je Milica Sekulović, članica Rvačkog kluba Dinamo iz Pančeva. Na Prvenstvu sveta za kadete, zauzela je 8. mesto, a na Evropskom prvenstvu peto. Na Balkanskom prvenstvu je uzela bronzu, a aktuelna je šampionka Srbije za kadete.

Najbolji junior je Veljko Čabrilo, član Rukometnog kluba Dinamo iz Pančeva. Sa juniorskom rukometnom reprezentacijom osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Jedan je od najbolje ocenjenih srednjih bekova Arkus lige Srbije.

Najbolja juniorka je Jovana Radivojević, članica Rvačkog kluba Dinamo iz Pančeva, šampionka Srbije za uzrast do 20 i do 23 godine i članica juniorske reprezentacije Srbije.. Nastupala je na Evropskom prvenstvu za juniore u Bukureštu, gde je bila šesta. U Rimu na Svetskom prvenstvu bila je osma.

Dodeljene su jubilarne nagrade klubovima koji ove godine obeležavaju jubileje.

To su: Košarkaški klub Kris Kros iz Pančeva i Košarkaški klub Tamiš, koji obeležavaju 30 godina postojanja; Sportski klub Sportiko iz Pančeva, osnovan pre dve decenije i Ženski odbojkaški klub Odbojka 013 i Plivački klub Sparta iz Pančeva koji obeležavaju 10 godina rada.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.