RUSIJA PRESEKLA! OD PETKA POČINJE TRANSFER IZ EVROPE U AZIJU Rusi napuštaju UEFA i prelaze u AFC!

09:26

23.12.2022

Podeli vest:

printscreen/tw: @bigrussianshop

Izgleda da su Rusi definitivno „presekli“ – već od petka počinju pripreme za izlazak iz Evrope i odlazak u Aziju, odnosno, da će se iščlaniti iz UEFA i učlaniti u AFC.

Tamošnji mediji se opširno bave tom temom, piše se da je teško, da će se zarađivati manje, da će se igrati utakmice manjeg renomea, ali da će se ipak igrati i zarađivati.

– Ovo je nova realnost. Treba li da ostanemo u UEFA pet, 10, 20 godina i čekamo da nam se vrata otključaju? Već je izvesno da Rusija neće igrati na Evropskom prvenstvu 2024. niti u kvalifikacijama za Svetsko 2026 – piše urednik Sport-ekspresa.

Rusija i svi ruski sportski savezi su pod suspenzijom zbog situacije u Ukrajini, a 23. decembra počinje spor i komplikovan proces menjanja federacija, koji bi trebalo da bude okončan u martu.

Nije ovo prvi put da se dešava. Već su, na primer, Izrael i Kazahstan promenili federacije, samo u kontra smeru, iz Azije u Evropu.

Ipak, izlazak iz Rusije bi bio najveći takav transferi. Pre samo četiri godine, Rusija je bila domaćin Svetskog prvenstva. Zenit je već godinama bio jedan od standardnih u Ligi šampiona, a svoje role su nečesto imali Spartak, CSKA i drugi, dok je Premijer liga Rusije bila jedna od jačih u Evropi.

Sad, kako će to izgledati kada ruski klubovi budu igrali Azijsku ligu šampiona… To je nešto na šta ćemo svi morati da se navikavamo.

Opet, i dalje postoji mogućnost da je ovo blef i da RFU želi da pritisne UEFA i FIFA. Ali, ako je suditi po reakcijama tamošnjih medija, izgleda da se teren već priprema.

Naravno, ima i glasova „protiv“, koji navode i da je FIFA uvela sankcije ruskim klubovima i nacionalnim timovima, što znači da ni odlazak u Aziju ne bi doneo kvalifikacije za Mundijal, a to je jedan od razloga ove promene.

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.