ZA VIKEND PROLEĆNE TEMPERATURE Vojvođani danas ponesite kišobran! Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje

08:23

22.12.2022

Podeli vest:

U Srbiji će tokom jutra biti pretežno vedro vreme uz umeren mraz, dok će veći deo dana biti sunčano.

Na severu zemlje biće oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. Naoblačenje će se krajem dana proširiti na centralnu i zapadnu Srbiju.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -5 stepeni na istoku i jugu Srbije do 3 u Vojvodini, a najviša od 5 stepeni u Timočkoj Krajini do 11 na zapadu Srbije.

meteo
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Tokom jutra u centralnim i južnim predelima Srbije slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama reka magla koja će smanjivati vidlјivost na 100 do 500 metara, lokalno i manje.

Zbog toga je na snazi žuti meteo alarm na Kosovu i Metohiji i jugozapadnoj Srbiji.

meteo
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

U Podrinju, Sremu i Bačkoj ponegde se očekuje slaba, kratkotrajna kiša.

Prognoza za naredna tri dana

Petak

Ujutro na jugozapadu i jugu Srbije slab do umeren mraz i lokalna pojava magle. Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, na istoku Srbije zapadni. Najniža temperatura -5 do 6 stepeni, najviša od 7 do 15 stepeni. Tokom noći na severu naoblačenje, ponegde sa slabom kišom.

Subota

Ujutro samo na jugu Srbije slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u severnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde sa slabom kišom. Vetar slab, na istoku i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 7 stepeni, najviša od 9 do 15 stepeni.

Nedelja

Malo i umereno oblačno, u centralnim i južnim predelima sa sunčanim periodima. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 8 stepeni, najviša od 11 do 16 stepeni.

Inače, prema najavi RHMZ, do 30. decembra u većini dana se zadržava suvo i stabilno vreme, a samo u utorak se očekuje prolazano naoblačenje i zahlađenje. U većini krajeva s kišom,na planinama s kratkotrajnim snegom i uz pojačan severni i severozapadni vetar. Od srede razvedravanje.

Prema najavama meteorologa umereno zahlađenje i prolazno pogoršanje vremena moguće je oko 28. decembra. Početkom 2023. očekuje se umereno hladno vreme uz česte padavine, dok bi prema dugoročnim modelima prognoze drugi deo janaura mogao doneti ozbiljniju zimu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 22.12.2022.

Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju.

(Pančevac/Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.