SPOJILI SE SOLIDARNOST, LJUBAV I BRIGA ZA LJUDE: Kulturno umetnički poklon koncert u Domu „1. oktobar“ u Starom Leci

15:52

21.12.2022

Podeli vest:

Facebook

U prostorijama Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, Kulturno obrazovni centar „Vuk Karadžić“ iz Plandišta i Centar za kulturu opštine Alibunar, u saradnji sa Upravom Doma održali su kulturno umetnički poklon koncert za korisnike i zaposlene u ovoj renomiranoj ustanovi.

Samo da vas podsetim da se ovo nije dogodilo slučajno, jer, zahvaljujući direktorki Doma „1. oktobar, dr Izabeli Jovanović i direktorki KOC-a „Vuk Karadžić“ Tijani Štiglic, master menadžeru, osnovi saradnje ove dve ustanove postavljeni su odmah nakon vrlo uspele prodajne izložbe ručnih radova korisnika Doma „1. oktobar“ održane 23. juna u Kulturno obrazovnom centru „Vuk Karadžić“ u Plandištu.

Rečeno običnim jezikom,  u ovom pretprazničkom vremenu u lečkom Domu spojili solidarnost, ljubav i briga za ljude, odnosno osećanja kojih nikada nije dovoljno, ali koja bi nekako trebala biti temelj delovanja svih društvenih poslenika, a posebno onih koji rade u oblastima zdravstva i kulture.
Nakon prigodnog i toplog pozdravnog govora direktorke doma, dr Izabele Jovanović, koja je izrazila želju da ova manifestacija postane tradicionalna, za sve prisutne u prepunoj sali izvedeno je 11 tačaka u kojima je bilo igre, pevanja, muzike pa čak i one klasične tako da su gledaoci uživali.

Učesnici programa su bili:
– Pevačka grupa KUD – a „Bratstvo“ Hajdučički slavuji iz Hajdučice;
– Omladinski folklorni ansambl „Centra za kulturu opštine Alibunar“, folklorna sekcija iz Banatskog Karlovca sa koreografom Dejanom Markovom
– Pevačka grupa UG „Makedonski biseri“ iz Plandišta
– klarinetista Mario Cesnak, iz Plandišta, student muzičkih akademija u Bijeljini i Beogradu;
– Starija igračka grupa KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede;
– Vukašin Matijević, afirmisani gitarista iz Velike Grede;
– Pevačka sekcija KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede koju čine Milica i Anđela Spremo i mladi guslar Miodrag Spremo i koreograf Milko Spremo.

Da bi sve bilo onako efektno izvedeno, zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u pripremi ovog koncerta. Odajemo priznanje lokalnoj samoupravi što je omogućila da se ovo održi, zatim direktorkama Doma „1. oktobar“ u Starom Lecu i KOC-a „Vuk Karadžić“ u Plandištu, Izabeli Jovanović i Tijani Štiglic, što su potpuno ispoštovale ranije postignut dogovor o saradnji. Zatim, zahvaljujemo se na dobrovoljnom i nesebičnom angažovanju direktorki Centra za kulturu Oštine Alibunar, Olji Cicović. Takođe se zahvaljujemo na angažovanju zaposlenih u ove tri ustanove, ali najviše se zahvaljujemo učesnicima ove priredbe, koji su se bez ikakvog uslova odazvali na naše pozive i žrtvovali svoje slobodne vreme kako bi učinili nešto plemenito, toplo i ljudski. Na tome im neizmerno hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.