DO KRAJA 2023. AVIONSKA LINIJA BEOGRAD-BAKU Predsednik Vučić iz Bakua: Izuzetna poseta Azerbejdžanu. Na stolu bile brojne teme

15:47

21.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon važnih susreta koje je imao u Azerbejdžanu, posetu ovoj zemlji ocenio je kao veoma uspešnu, a razgovor s tamošnjim predsednikom Ilhamom Alijevim prijateljskim.

U svom obraćanju predsednik je naglasio da je veoma zadovoljan i da je za nas ovo bila izuzetna poseta:

Predsednik Alijev nas je dočekao na neverovatan način. Razgovarali smo o svemu i teško je da pronađete prijatelje u svojoj zemlji da tako razgovarate kao što smo mi sa Alijevim – rekao je Vučić.

„Na stolu” su se našle brojne teme. Razgovarali su o energetici, poljoprivredi, pravima, vojno-tehničkoj saradnji…

Video sam koliko ulažu u vojsku i vojnu industriju. Sad želimo da preuzmemo njihova iskustva, jer oni znaju i kako se ratuje i kako se pobeđuje. Važno je da mnogo toga menjamo i mnogo toga ćemo i menjati u našoj vojsci – naglašava Vučić.

Precednik je rekao da s obzirom na to da nemamo dovoljno specijalnih jedinica nastojaće se da se one gotovo četiri puta uvećaju i dodao da će oni imati veća primanja nego danas.

Ističe da će se i dalje raditi na razvoju Srbije uz uverenje da ćemo moći da dobijamo električnu energiju i gas kroz dugoročne ugovore po relativno dobrim cenama.

Najavljuje da će uskoro eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd, kao i da očekuje i posetu Alijev u narednim mesecima.

Najviše smo pričali o politici. Alijev sam razvija svoju zemlju, ima ozbiljne vizije i ne plaši se nikoga, vrlo je tvrd, odgovoran i sposoban, čovek koji kaže da kao predsednik ima manje vremena da se bavi drugim stvarima i da je svestan da bi bio lak plen kad ne bi imao jaku vojnu industriju – ocenjuje Vučić i kaže da će i sam poslušati.

Kaže da je pažljivo poslušao savete Alijeva, i da će ulagati u vojnu industriju.

Videli ste da su ovde i naši vojni eksperti kojih se nismo postideli, koji su dobro odradili svoj posao.

Mi ćemo dalje, zahvaljujući dobrom radi ministarstva finansija moći dodatno da ulažemo u vojnu industriju, ali to neće biti za pokrivanje njihove nelikvidnosti, već za jačanje solventnosti, ali pre svega za ulaganje u tehnologije za budućnost koje mogu da donesu i profit i koje mogu dodatno da utiču na značajnu promenu u opremanju i naoružavanju naše vojske. Reč je o stotinama miliona evra – rekao je Vučić i da ćemo čuvati sve fabrike koje se bave vojnom industrijom.

Kada je reč o prvim koracima, rekao je da će biti vidljivi u mesecima pred nama a do kraja 2023. očekuje direktnu liniju Beograd-Baku.

To je tri sata i 10 minuta, da vidite ovaj lepi grad, odlično za srpske turiste, ali i azerbejdžanske, za biznis ljude i to će Air Srbija da organizuje. Još jedna važna i velika linija – naglasio je Vučić.

Napominje da nije stručnjak za marketing, ali zna da kakav god bilo ko vršio pritisak na Alijeva da bude protiv Srbije, on to neće uraditi.

Isto je i sa mnom, i nema sile koja može na to da me natera. To su čvrsta i istinska prijateljstva. Oni su naše veličine, njima raste broj stanovnika za razliku od nas, rekao je predsednik Srbije.

(Pančevac/Kurir)

Ne propustite:

VUČIĆ IZ BAKUA POSLE SASTANKA S ALIJEVIM: Ne postoji način da se okrenemo jedni protiv drugih, nema pritiska i mogućnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ POSETIO CENTAR HEJDAR ALIJEV: Svaki put me impresionira, duh velikog vođe i državnika vidljiv u svakom kutku

VAŽNA POSETA PREDSEDNIKA SRBIJE AZERBEJDŽANU Vučić sa ministrom vojne industrije o energetskim i vojno tehničkim pitanjima

VUČIĆ IZ BAKUA ODGOVORIO NA NEMAČKE PRETNJE: Sad vidimo da Kurti nije sam, a mi ćemo biti uz svoj narod

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U BAKU: Vučić započeo dvodnevnu radnu posetu Azerbejdžanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.