SRBI POKUŠALI DA SPREČE VANDALE U BOŠNJAČKOJ MAHALI Radojević: Policija nemo posmatrala razbijanje izloga

17:35

19.12.2022

Podeli vest:

printscreen/Kosovo online

Milan Radojević, član Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica izjavio je danas da je su Srbi, vlasnici lokala na kojima su sinoć razbijeni izlozi u Bošnjačkoj mahali u severnoj Mitrovici, pokušali da spreče vandale, koji su na njih otvorili vatru i pobegli u pravcu južne Mitrovice.

– Kosovska Mitrovica je jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji i svi smo uložili mnogo truda i energije da sačuvamo tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi potezi i slanje policajaca na sever Kosova ne doprinose stabilnosti, a slučaj koji se desio u nedelju veče je primer za to. Jer, policajci iako su bili na deset metara od lokala nisu reagovali, nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice – rekao je Radojević.

On je pozvao Srbe sa severa Kosova i Metohije na mir i suzdržanos i istakao da Srbi na Kosovu nisu nikome pretnja.

Podsetimo, u nedelju tokom noći u multietničkom naselju Bošnjačka mahala polomljeni su izlozi na četiri radnje, čiji su vlasnici Srbi.

POLUPANI IZLOZI LOKALA ČIJI SU VLASNICI SRBI U BOŠNJAČKOJ MAHALI Petković: Sada je jasno s kojom namerom je Kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.