JOKIĆ VUKAO NAGETSE DO POBEDE Srpski košarkaš treći u istoriji NBA lige! Zabeležio neverovatan tripl-dabl i čak 27 skokova

10:06

19.12.2022

Podeli vest:

printscreen/tw: @nbastats

Nikola Jokić ponovo je vukao svoj tim do pobede svoju ekipu, i to kako. Srpski reprezentativac ubacio je 40 poena Hornetsima, uz neverovatnih 27 skokova i deset asistencija. Uz to, imao je i dve ukradene lopte.

Denver Nagetsi zakomplikovali su sebi sudbinu u meču sa Šarlot Hornetsima, međutim na kraju ipak slavili – 119:115.


Nagetsi su poprilično komplikovali sebi život na ovoj utakmici pošto su dopustili protivniku da se vrati u igru posle -16 na kraju treće četvrtine.

Ruku na srce, u prva 24 minuta upravo je tim Majka Melouna bio taj koji je bio u deficitu, pošto je tim Šarlot Hornetsa imao dvocifrenu razliku tokom dobrog dela prve dve četvrtine.

Na poluvreme je serijom 17:3 Denver ipak otišao sa +3 što je bilo vrlo bitno za samopouzdanje. Nikola Jokić u tom momentu već je imao 20 skokova na svom kontu, a uz to ubacio je i 16 poena.

Upravo to je bio momenat u kom je tim iz Kolorada prelomio ovaj susret u svoju korist. Već od samog starta treće četvrtine Denver je krenuo da „lomi“ Hornetse i ubrzo stigao do dvocifrene razlike, a nešto kasnije i maksimalnih +16.

Ipak, Šarlot je imao još nešto da kaže na ovom meču. Korak po korak gostujuća ekipa sustizala je Nagetse tokom poslednje četvrtine, a uprkos tome što su u jednom momentu uspeli da stignu i na -3, nisu imali snage za potpuni preokret.

Jokića je sa 20 poena pratio Kentavijus Koldvel-Poup, dok je jedan manje ubacio i Eron Gordon. Takođe, Brus Braun istakao se sa 16 poena.

Na drugoj strani odličan meč odigrao je Lamelo Bol koji briljira po povratku na teren, a on je svoj tim predvodio sa 31 postignutim poenom. Keli Ubre ubacio je 16, dok se pored njih istakao i Gordon Hejvord koji se pre koji dan vratio posle duže pauze, sa 15 poena i deset skokova.

Denver Nagetsi sada su ponovo na deobi drugog mesta zapadne konferencije sa Nju Orleans Pelikansima, dok prvu poziciju sa pobedom više i porazom manje od pomenutih i dalje drže Memfis Grizlisi.

Jokiću i saigračima sledi još serija utakmica na domaćem terenu, a prvi koji dolaze upravo su igrači Memfisa i biće to direktan okršaj za preuzimanje prvog mesta zapada.

Rezultati:

Boston – Orlando 92:95
Indijana – Njujork 106:109
Detroit – Bruklin 121:124
Toronto – Golden Stejt 110:126
Minesota – Čikago 150:126
Denver – Šarlot 119:115
Lejkersi – Vašington 119:117

 

(Sportal)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.