PREDSEDNIK ČESTITAO HANUKU: Očuvanje slobode i negovanje kulture sećanja duboko su utkani u bića jevrejskog i srpskog naroda

13:21

18.12.2022

Podeli vest:

printscreen/Pink

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji, povodom velikog jevrejskog praznika Hanuka.

„Srdačno Vam čestitam veliki praznik Hanuku. Očuvanje slobode i negovanje tradicije i kulture sećanja duboko su utkani u bića jevrejskog i srpskog naroda čija je bratska povezanost posvedočena nebrojeno puta u istoriji“, ističe Aleksandar Vučić u čestitki.

Ukazuje da je ta povezanost karakterisala naše odnose i u periodima opšteg napretka, ali da je bivala najsnažnije izražena naročito u vremenima zajedničkih stradanja u 20. veku.

„Želim Vam da i u ovim prazničnim danima sećanje na časnu prošlost naših predaka bude nadahnuće da odlučno istupimo pred svim izazovima, pružajući, kao i uvek u istoriji, dostojan i pravedan odgovor u duhu zajedništva, uvažavanja i pravičnosti. Želim Vam da Hanuku proslavite u duhovnoj ispunjenosti i radosti,“ navodi se u čestitki predsednika Vučića.

(Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.