EVO JEFTINE I BRZE IDEJE ZA KIĆENJE NOVOGODIŠNJE JELKE! Za 200 dinara ulepšajte kuću kao iz bajke VIDEO

13:47

16.12.2022

Podeli vest:

Instagram

Ukoliko želite da na brz i jednostavan način dodate malo sjaja vašem domu i to uz pomoć novogodišnje jelke, ovaj trik je idealan za to. Sve što treba da uradite jeste da posetite obližnje „kineze“, tačnije njihovu radnju, gde ćete pronaći svetlucave i jeftine resice za ukrašavanje, a koje mogu da se nađu za oko 200 dinara. Lako se i brzo obavijaju oko jelke, dok im lapmice daju dodatni raskoš. Ne zaboravite samo da sijalice prvo obavijete oko jelke, a zatim ređate sve ostalo preko njih.

Pogledajte u video kako je to jedan momak uradio i zaludeo mnoge ovom metodom kićenja:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Zamora (@want.zamora)

 

Podsetimo, tradicija kićenja jelki svoje korene doseže iz 16. veka, a za to su najzaslužniji Nemci, koji su i pokrenuli ovaj običaj. U Srbiji kićenje jelki se pojavilo sredinom devetnaestog veka i tada se ona najpre ukrašavala bombonama i voćem koji su bili simbol izobilja u jednom domaćinstvu.

S druge strane staklene kugle, a koje se danas koriste, bile znak siromaštva i pravili su ih zanatlije. Osim tradiconalnog kićenja, crvene kugle na zelenoj jelci uz malo lampica, otkrivamo vam još nekoliko ideja za novogodišnje ukrašavanje doma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.