URUČENA PRESUDA TODOSIJEVIĆU Petković: Dodatni pritisak na Srbe, stavlja im se flaster preko usta

16:34

13.12.2022

Podeli vest:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću, ocenio je da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se zastraše i da im se stavi flaster preko usta, „da nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine“.

– Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim – naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

Naglašava da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10.

– Tačka 10 kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja – zaključio je Petković.

Funkcioneru Srpske liste i predsedniku privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću ranije danas stigla je pisana i prevedena presuda Osnovnog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.