PRVI SNEG U OPOVU: Zabelelo se na isti dan kao i prošle godine

11:23

12.12.2022

Podeli vest:

Glas Opova

Kako su i prognozirali meteorolozi došlo je najavljeno zahlađenje, a po prvi put ove godine pao je i sneg. Sneg je bio malog intenziteta te nije bilo problema u saobraćaju ne teritoriji naše opštine, piše Glas Opova.

Ono što je interesantno, prvi sneg, prošle 2021. godine pao je na isti dan, 12. decembra, ali tada je bilo više padavina pa je zimska služba intervenisala na kolovozima i putnim pravcima o čemu smo vas tada izveštavali. Srećom, ovog puta nije bilo potrebe za tim.
Danas se očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično sa susnežicom i snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, na jugu i kišom. Pre podne na severu postepeno razvedravanje sa severozapada. Posle podne u zapadnim i centralnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najviša temperatura od 1 do 6 °C.
U utorak i sredu ujutro slab do umeren mraz. U utorak pretežno sunčano i hladno. Zatim umereno do potpuno oblačno i toplije, u sredu posle podne i uveče u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, a u četvrtak i petak u celoj zemlji mestimično sa kišom. Od subote ponovo hladnije sa susnežicom i snegom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.