„ŠOK BOMBA BAČENA NA PATROLU EULEKSA“ Američki ambasador povodom nasilja na severu Kosova: „Osuđujemo, napadači moraju da odgovaraju“

12:27

11.12.2022

Podeli vest:

„Šok bomba bačena je u subotu uveče na izviđačku patrolu EULEKSA, kod Rudara na severu Kosova, niko nije povređen“, saopštila je pres služba ove misije.

– Potvrđujemo da je sinoć kod Rudara bačena šok bomba na izviđačku patrolu EULEX-a. Nijedan službenik Specijalizovane policijske jedinice EULEX-a nije povređen, niti je pričinjena materijalna šteta. Ovaj napad, kao i napadi na službenike Policije Kosova, je neprihvatljiv. Snažno osuđujemo nasilna dela koja su počinila naoružana lica na severu Kosova, uključujući i protiv međunarodne zajednice. EULEX će nastaviti da radi sa odlučnošću da podrži stabilnost Kosova, u okviru granica svog mandata, i da doprinese bezbednosti njegovog stanovništva iz svih zajednica. Apelujemo na odgovorne da se uzdrže od daljih provokativnih akcija i pozivamo kosovske institucije da počinioce privedu pravdi – piše u saopštenju EULEX-a.

Izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.