GRAD PANČEVO REGRESIRA PUTNE TROŠKOVE ZA STUDENTE: Ovo su uslovi koje morate da ispunite da biste se prijavili!

12:16

09.12.2022

Podeli vest:

Pantransport

Grad Pančevo raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za regresiranje troškova prevoza studenata za školsku 2022/2023. godinu.

Radi se o prvom koraku Grada u vezi s temom koja je u poslednje vreme bila aktuelna u Pančevu, a u jednom trenutku i u prestoničkim medijima.

Naime, preko društvenih mreža i na skupu ispred zgrade Gradske uprave slata je poruka da Grad ne brine o pančevačkim studentima koji putuju, najčešće, u Beograd, dok je sa skup-
štinske govornice gradonačelnik Aleksandar Stevanović poručivao suprotno, nudeći argumente i najavljujući ovaj javni poziv.

Tako zainteresovani studenti mogu do 22. decembra, kada ističe rok, da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza uz određene uslove.

Oni moraju da imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva, da se školuju na teret budžeta, da nemaju status zaposlenog lica, da svakodnevno putuju na relaciji od mesta stanovanja do ustanove visokog obrazovanja, da nisu korisnici usluge smeštaja u
studentskim centrima/domovima, da nisu korisnici studentskih stipendija i kredita nadležnih ministarstava, Vlade Republike Srbije, pokrajinskih organa uprave, Pokra-
jinske vlade, lokalnih samouprava, Republičkog fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu, kao i drugih fondova, preduzeća i organizacija.

Pravo na regresiranje troškova prevoza traje do kraja letnjeg semestra, a vršiće se od 1. oktobra.

Potrebnu dokumentaciju za prijavu moguće je preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Pančeva www.pancevo.rs, a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji broj 20 u Gradskom uslužnom centru ili na telefon 013/308-847.

 

S. T.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.