TRIBINA „NAJJAČI SMO KAD JE NAJTEŽE“ U VRŠCU: Ohrabriti mlade da dobiju motivaciju i pozitivniju sliku o svom životu

15:17

07.12.2022

Podeli vest:

Ilustracija/YT

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Varjaški“ u ponedeljak organizovala motivacionu tribinu pod nazivom „Najjači smo kad je najteže“. Povod za ovaj događaj bio je obeležavanje Međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom, a cilj da učenici srednjih škola dobiju motivaciju i pozitivniju sliku o svom životu, prvestveno populacija učenika sa teškoćama u razvoju i invaliditetom.

Učesnici tribine bili su naši sugrađani, osobe sa invaliditetom, koji su profesionalno uspešni: Jasna Krsmanović, master profesor srpskog jezika i književnosti i dipl. filolog – komparatista, zaposlena je u Gradskoj biblioteci Vršac i radi kao bibliotekar, u biblioteci „Parakvad VŠ“, zatim Teodora Palinkaš, diplomirani psiholog trenutno na master studijama, i Dalibor Bavanski, diplomirani ekonomista zaposlen zaposlen u gradskoj upravi Odeljenja za društvene delatnosti. Pored gostiju učesnika i srednjoškolaca ŠOSO „Jelena Varjaški“, tribini su prisustvovali učenici, delegati učeničkih parlamenata, i nastavnici vršačkih srednjih škola. Na tribini se govorilo o preprekama, usponima, padovima i podršci koju su učesnici imali na putu do profesionalnog uspeha. Jasne poruke, jake emocije i pozitivna energija ostavili su utisak na svakoga ko je prisustvovao ovom događaju.

Tribinu je vizuelno ulepšala izložba radova učenika srednje škole „Jelena Varjaški“. Izloženi radovi pokazali su koliko su učenici, zajedno sa svojim nastavnicima, uložili truda na praktičnoj nastavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.