MI PITAMO ZA VAS Kako učestvovati na konkursu Pošte „Pismo Božić Bati”

10:00

07.12.2022

Podeli vest:

Poše Srbije

Nekoliko naših sugrađana pisalo nam je sa željom da se informiše da li će i kada Pošta Srbije raspisati tradicionalni konkurs za decu „Pismo Božić Bati”. Ovaj konkurs doneo je ranijih godina mnogo radosti najmlađima, te ne čudi što je interesovanje i ove godine veliko.

Odgovor: Pošta Srbije je ovaj konkurs raspisala u ponedeljak, 21. novembra, i on će trajati do 31. decembra. Konkurs je namenjen deci uzrasta do dvanaest godina koja žive u Republici Srbiji, a njihov zadatak je, kako se navodi u saopštenju Pošte, da „puste mašti na volju i zabeleže na papiru najdivnije i najmagičnije božićno jutro”. Tema nagradnog konkursa je, dakle, „Božićno jutro”.
Radovi se u naznačenom roku šalju na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, za nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”. Za najbolje autore u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji obezbeđene su vredne nagrade.
Na nagradnom konkursu učestvuju i likovni i literarni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i dimenziji rada. Nema ograničenja u broju poslatih radova, a deca mogu učestvovati s pojedinačnim radovima ili s kolektivnim radom, koji treba da bude dostavljen posredstvom predškolskih i školskih ustanova. Kolektivni rad podrazumeva zajednički autorski rad dvoje ili više dece koja pohađaju istu vaspitno-obrazovnu grupu/razred ili više pojedinačnih radova dece iz iste grupe. Radovi moraju biti originalni i izrađeni samostalno.
Učesnici koji prijavljuju pojedinačni rad, uz rad dostavljaju ime autora i datum rođenja autora, kao i kontakt-telefon i imejl adresu, adresu, grad/mesto roditelja/staratelja, dok oni koji to čine posredstvom predškolskih i školskih ustanova, uz kolektivni rad dostavljaju naziv ustanove, adresu, grad/mesto, kontakt-telefon i imejl adresu ustanove ili učitelja/vaspitača, razred ili vaspitno-obrazovnu grupu i broj dece koji je učestvovao u izradi rada. Uz radove treba dostaviti i pisanu saglasnost roditelja/staratelja. Forma pisane saglasnosti dostupna je na sajtu Pošte.
Radove će ocenjivati komisija. Ona će izabrati šest najboljih pojedinačnih i šest najboljih kolektivnih radova, koji će biti nagrađeni. Uz to, članovi komisije izabraće i tri specijalne nagrade: škola/vrtić s najvećim brojem kvalitetnih radova; izdvojeno odeljenje / škola u ruralnom području s najkvalitetnijim radovima; odeljenje dece s posebnim potrebama s najkvalitetnijim radovima.
Imena nagrađenih biće objavljena 14. januara na sajtu Pošte, u štampanim i elektronskim medijima i na zvaničnim stranama Pošte na društvenim mrežama i u „Vajber” grupi. Nagrade podrazumevaju vaučere za tehničke i druge proizvode i za sportsku odeću, obuću i drugu sportsku opremu. Izložba nagrađenih radova biće postavljena u PTT muzeju u Beogradu. Dodatne informacije mogu se dobiti putem imejl adrese marketing@posta.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.