MAROKO PREKO PENALA DO ISTORIJSKE POBEDE Španci opet zaustavljeni u osmini finala!

19:01

06.12.2022

Podeli vest:

printscreen/tw: @StatmanDave

Fudbaleri Maroka plasirali su se u četvrtfinale Mundijala u Kataru, pošto su pobedili Španiju sa 3:1 nakon boljeg izvođenja penala. Nakon 120 minuta fudbala rezultat je bio 0:0.

Španci su povukli „ručnu“ na onoj famoznoj utakmici protiv Japana, otišli na Maroko i grdno pogrešili. Naleteli su na taktički savršeno postavljenu ekipu, koja je znala kako da odgovori njihovoj dominaciji u posedu.

Na stadionu „Edukejšn“ u Dohi su Marokanci imali značajno veću podršku, navijači su ih sve vreme nosili, a oni su pokazali da nisu slučajno bili prvi u grupi ispred Hrvata i Belgijanaca.

U prvom poluvremenu nije bilo šansi iz kategorije stopostotnih, a viđena je očekivana igra. Španci su kontrolisali posed, a Marokanci stajali u čvrstom bloku i čekali kontre i prekide kako bi zapretili.

Uvodnih 25 minuta proteklo je bez ikakvih uzbuđenja, a onda je u 26. Asensio izbegao ofasajd zamku nakon pasa Rodrija u prazan prostor, našao se u lepoj poziciji, ali je tukao u spoljni deo mreže.

U finišu prvog dela opasniji je bio Maroko. Sjajni bekovi Hakimi i Mazraui su udarcima iz daljine zagrejali dlanove Uanija Simona, a najizglednija prilika desila se u 42. minutu. Bufal je driblinzima „promešao“ Špance po levoj strani, uputio dobar centaršut, a štoper Agerd je iz odlične pozicije pokušao glavom i poslao loptu preko gola.

U drugom poluvremenu rovovska borba, ni jedni ni drugi nisu odstupili od svoje filozofije, a do 75. minuta nije viđena nijeda izgledna situacija za postizanje pogotka.

Pred sam kraj po jedna opasna situacija pred oba gola. Najpre je Šedira bio sebičan i nije odložio loptu za Ziješa, koji se nalazio u veoma dobroj poziciji, a potom je Bono odbranio neugodan šut Danija Olma.

Nije bilo golova i meč je otišao u dodatnih 30 minuta.

Selektor Španije je izmenama u prvom produžetku pokušao da promeni ritam meča, da ubrza svoj tim i „slomi“ Maroko. Bilo je nekoliko zanimljivih događaja ispred gola Marokanaca, ali su ovi uspevali da se odbrane.

Strpljivo je čekao Maroko i dočekao je kolosalnu šansu u 104. minutu. Unahi je „podvalio“ idealan pas za Šediru, ovaj izašao sam pred Simona, a španski golman mu je ušao u šut i skinuo čist zicer.

Drugi produžetak doneo je još jednu priliku za Šediru, koji je krenuo sam ka Simonu sa centra, ali ga je Rodri stigao i intervenisao u odsudnom trenutku. U 120. minutu je Sarabija propustio veliku šansu. Prvi kiks odbrane Maroka, krilni napadač je ostao sam i pogodio stativu.

Mreže su nakon svega ostale netaknute, pa je pobednika odlučila penal-serija.

Prva serija: Sabiri pogađa – Sarabija uzdrmao stativu (1:0)

Druga serija: Ziješ pogađa – Soleru brani Bono (2:0)

Treća serija: Benunu brani Simon – Busketsu brani Bono (2:0)

Četvrta serija: Hakimi pogađa (3:1).

 

(sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.