GRAD PANČEVO PLAĆA DOPRINOSE ZA STAŽ I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SAMOSTALNIM UMETNICIMA Prijave do 30. decembra

17:28

06.12.2022

Podeli vest:

Grad Pančevo
Grad Pančevo će i ove godine uplatiti doprinose za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje umetnicima sa svoje teritorije koji se budu javili na upravo raspisan javni poziv.

Gradonačelnik grada Pančeva raspisao je javni poziv za lica koja su stekla status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, radi ostvarivanja prava na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje za 2023. godinu.

Pravo na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje ima lice koje ima svojstvo lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, a koje je utvrđeno od strane reprezentativnog udruženja u kulturi, u skladu sa zakonom, ima prebivalište na teritoriji grada Pančeva; nije ostvario ukupan prihod u prethodnoj godini, koji prelazi iznos prosečne godišnje bruto zarade na nivou grada Pančeva; ne poseduje nepokretnu imovinu, osim stana – kuće gde stanuje.

Pravo na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje stiče se na osnovu podnete prijave i pruženih dokaza.

Formular za prijavu kao i detaljan spisak potrebne dokumentacije objavljeni su na sajtu Grada Pančeva.

Prijave na poziv se mogu podneti zaključno sa 30. decembrom 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.