DETALJI HAPŠENJA MINISTRA LUČIĆA: Osumnjičen za nezakonita zapošljavanja i trošenje novca

12:38

06.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/YT

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić (36) uhapšen je zbog sumnje u zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i više koruptivnih dela, saopštilo je Tužilaštvo BiH. On je uhapšen u Istočnom Sarajevu ispred jedne teretane.

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski delatnici SIPA, uz asistenciju MUP-a RS, proveli su akciju hapšenja osumnjičenog Lučić Miloša (1986.), aktuelnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbeglice BiH.

Uporedo sa hapšenjem , vrše se pretresi poslovnih prostorija kao i mesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim delima – navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Lučić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za kazneno delo zlouporabe položaja ili ovlašćenja, povezano sa više koruptivnih kaznenih dela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouporabe u oblasti trošenja sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlašćenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom – rekli su iz Tužilaštva BiH.

Tužioci i istražioci Tužilaštva BiH, koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA, biti predat postupajućoj tužiteljici, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Podsetimo, SIPA je u  operativnoj akciji „Dijamant“ gde je  otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge spid u aprilu uhapsila Lučićevog telohranitelja Miloša Nikolića.

Lučića je za ministra u Savetu ministara predložio DNS kao nestranačkog kandidata, umesto Mlađena Božovića koji nije imao potrebnu podršku ostalih stranaka koje su formirale državnu vlast.

(Avaz)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.