NIK BOLITIJERI PREMINUO U 91. GODINI Teniski svet se oprašta od čuvenog trenera

08:54

05.12.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: tennisfamer

Kako prenose američki mediji, Bolitijeri je umro nakon duže brobe sa teškom bolesti.

Italijansko-američki stručnjak je tokom karijere trenirao brojne teniske legende poput Andrea Agasija, Marija Šarapove, Monike Seleš…

nemački teniser Tomi Has pogođen je informacijom i oprostio se od legendarnog stručnjaka na društvenim mrežama. Isto je učinio i naš Filip Krajinović.

– Hvala ti za sve legendo, nedostajaćeš mi – napisao je Filip.

Čuveni trener je nedavno imao problem sa infekcijom bubrega, dugo je bio u postelji, a nedavno je njegova ćerka Ana pozvala sve da se mole za njenog oca.

Nedavno se čak i pojavila lažna vest o njegovoj smrti, dok se Nik borio. Čak i tada, imao je duha da se našali.

– Želeo bih da vas uverim da sam, uprkos onome što ste čuli, i dalje živ i zdrav. Malo šta može da obori ovog matorog Italijana. Ovde sam sa familijom i mnogo posetilaca, što me čini veoma srećnim! Hvala na svim porukama podrške, telefonskim pozivima i glasovnim porukama. Uvek kažem „Nije lako“, ali sam siguran da je vredno. Ja sam jedan srećan čovek. Želim vam sve najbolje.

Bilo je to 21. novembra. Ovaj 91-godišnjak je vodio tenisku akademiju na Floridi, kroz koju su prošli brojni asovi, kojima je pomogao da kasnije naprave veličanstvene karijere. Među onima sa kojima je sarađivao bili su i Andre Agasi, Monika Seleš, Džim Kurijer, Serena i Venus Vilijams, Marija Šarapova, Martina Hingis, kao i Jelena Janković, te Miomir Kecmanović i Filip Krajinović u tinejdžerskim danima.

(B92/Sportal)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.