Izložbom i revijom obeležen MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM U PANČEVU

16:34

02.12.2022

Podeli vest:

Grad Pančevo
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je danas u holu Gradske uprave grada Pančeva. Članovi udruženja osoba sa invaliditetom priredili su izložbu i modnu reviju nastalu u radionici Udruženja za MNRO u Pančevu.

Na otvaranju izložbe i modne revije članove gradskih udruženja osoba sa invaliditetom pozdravili su Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad zapošljavanje i socijalna pitanja.

„Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ustanovljen je zbog toga da tog dana na određeni način skrenemo pažnju svim ostalima na naše sugrađane sa invaliditetom, da zaista povedemo računa o maksimalnom uključenju svih tih ljudi u život dostojan svakog čoveka. Ova mala izložba, revija radova i manifestacija o vašim aktivnostima u ovoj godini postaće tradicionalna. To činimo evo drugu godinu zaredom. Nadam se da ćemo i sledeće godine biti zajedno kako bismo ponovo predstavili sve vaše aktivnosti u jednoj godini. Grad Pančevo kao odgovorna lokalna samouprava izdvojila je i ove godine sredstva za rad i funkcionisanje udruženja u iznosu od pet miliona dinara. Pet miliona dinara utrošeno je na programske aktivnosti i druge aktivnosti udruženja osoba sa invaliditetom koje realizuju u toku godine. Čestitam vam praznik i podsećam još jednom da je Grad Pančevo uvek tu za vas i vaše potrebe“, rekao je u svom obraćanju Milenko Čučković.

Godišnje obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine, a Grad Pančevo kroz različite programe i projekte daje podršku udruženjima osoba sa invaliditetom.

Oko 9% građana Republike Srbije čine osobe sa invaliditetom, dok svetska populacija danas broji više od 8 milijardi ljudi, a više od milijardu, ili oko 15% svetske populacije, živi sa nekim oblikom invaliditeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.